kupiłem czarną folię w obi to sie okazało że prześwituje :) a gdzie dostać taką grubszą?rbit9n pisze:chyba poręczniej by było przykleić taśmą malarską czarną folię budowlaną. zaleta jest taka, że folię można zrolować i wrzucić na szafę.
Wasze ciemniowe miejsce pracy
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
powinny być w sklepach budowlanych właśnie. ja swego czasu rozwiązałem tę sprawę (z prześwitującą folią) tak, że skleiłem ją tak aby miała dwie warstwy i teraz nie prześwituje. a do drzwi przyklejam na zakładkę, aby między ościeżnicą a drzwiami też była folia. żadnych szczelin nie uświadczyłem.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
Przeniosłem ciemnię w nowe, bardziej obszerne pomieszczenie.
Stare wyglądało tak i było trochę ciasnawo:
viewtopic.php?p=10531&highlight=#10531
W nowym, spokojnie można pracować w kilka osób:
Stare wyglądało tak i było trochę ciasnawo:
viewtopic.php?p=10531&highlight=#10531
W nowym, spokojnie można pracować w kilka osób:
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
A ja mam genialnego dziadka który budując dom uwzględnił pomieszczenie na saunę która się zepsuła i od kilku lat tata nie umiał jej naprawić. Pierw dyskretnie się wprowadziłem potem coraz bardziej w nią ingeruję(lampa ciemniowa na stałe do sufitu itp.) i z czasem jest coraz lepsza. Ma jeden bardzo duży plus-ściany obite sosnowymi deskami, bardzo dobrze trzymają temperaturę(izolator) i nie odbijają światła(drzewo bejcowane a nie lakierowane więc matowe). Zdjęcia wrzucę wieczorkiem lub jutro.
Właśnie zakończyłem wywiązywanie się ze zobowiązań wobec żony:-) ( koniec budowy), więc zabieram się za ciemnie. Jest nad garażem ma 22m i narazie nic poza grzejnikiem i rurami do wody. Sporo pracy tam jest jeszcze do zrobienia ale jak zakończe to się będe pokazywał;-)
Zeiss I(N)ikon
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
-
- -#
Powodzenia zatem :)
Ja ciemnię mam w miejscu, gdzie kiedyś będzie druga łazienka. Instalacja sanitarna jest działająca a to istotne. Jakiś czas temu pomalowałem wszystkie ściany i sufit na ciemny kolor aby nie było odblasków. Okno dachowe zakleiłem czarną okleiną do mebli
Ale po tym "remoncie" jestem bogatszy o jedno spostrzeżenie...umywalka absolutnie nie zdaje egzaminu. Za mała i za płytka. Zlew byłby zdecydowanie lepszy a dwukomorowy to juz w ogóle odlot 
Ja ciemnię mam w miejscu, gdzie kiedyś będzie druga łazienka. Instalacja sanitarna jest działająca a to istotne. Jakiś czas temu pomalowałem wszystkie ściany i sufit na ciemny kolor aby nie było odblasków. Okno dachowe zakleiłem czarną okleiną do mebli