Można, ale to mocno upierdliwe i pomnaża x2 naczynia do mycia.nord pisze:nie jestem w temacie więc dywaguje. a nie można na kilka minut przed zadać chemie do czegoś szerszego np. zlewki?
Howgh.rbit9n pisze:taka szklana butelka do wołania kolorowego, gdzie nie ma chwili do stracenia, moim zdaniem słabo się nadaje.
U mnie wygląda to tak:
Leję do butelek z TWORZYWA, chemię. Wstawiam je do odpowiednich miejsc - po kolei jak proces idzie - w procesorze. Czas jest odmierzany przez smar urządzenie z programem, w którym można sobie napisać dowolną sekwencję czasową z automatycznym przejściem od jednego czasu do kolejnego. Co daje zawsze te same czasy obróbki i płukania.
Dodatkowym problemem w kolorze to temperatura. Trzeba mieć gdzie tą zlewkę wcześniej wygrzać, bo wlanie do zwykłej szklanej zlewki 240 ml płynu o temperaturze 38°C powoduje jego schłodzenie o minimum 0,5°, a to stanowczo za dużo. Bo w lifcie traci pewnie kolejne pół stopnia i robi się kupa. Wygrzewanie pustej zlewki w wodzie kiepsko wychodzi bo ona raczej pływa, a nie stoi. Poza tym do takiej 0,6 l to ledwo co dno przykryje, więc powierzchnia kontaktu z powietrzem jest spora.
Tak czy siak, to naprawdę upierdliwe, ćwiczyłem i nie chcę więcej.
A flaszki pokazane w tych linkach mogą być tym czego trzeba. Tym bardziej, że kosztują tyle co dwa piwa za 4 szt.