Wybory do Parlamentu RP

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Czy weźmiesz udział w wyborach do Parlamentu RP VI kadencji?

Tak
12
55%
Nie
10
45%
Nie wiem
0
Brak głosów

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

darius_Er pisze:Dlatego kto nie chodzi na wybory, ten nie powinien narzekac.
Wystarczy, że pójdziesz do lekarza, będziesz musiał jechać samochodem osobowym z Rzeszowa do Warszawy lub będziesz musiał załatwić inny problem z urzędnikiem. Wtedy pomnij na swe słowa. I cicho sza!
A propos jeżdżenia po drogach krajowych, ciekawe czy następna ekipa namaluje pasy na drogach przed Euro 2012.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

A co ci w obecnych pasach nie pasuje?
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Nie pasowałoby mi gdyby były, a że nie ma to wszystko w porządku. Wiem, chyba w koleiny je wtopiło.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."

off
-#
Kontakt:

Post autor: off »

Oh, the night it is thick, my defences are hid
in the clothes of a woman I would like to forgive,
in the rings of her silk, in the hinge of her thighs,
where I have to go begging in beauty's disguise..
darius_Er
-#

Post autor: darius_Er »

rbit9n pisze:
darius_Er pisze:Dlatego kto nie chodzi na wybory, ten nie powinien narzekac.
Wystarczy, że pójdziesz do lekarza, będziesz musiał jechać samochodem osobowym z Rzeszowa do Warszawy lub będziesz musiał załatwić inny problem z urzędnikiem. Wtedy pomnij na swe słowa. I cicho sza!
raczej nie jestem malkontentem :]
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

darius_Er pisze:raczej nie jestem malkontentem :]
Raczej dla mnie to tak jak prawie. Do czasu kochany. Też nie byłem malkontentem dopóki nie przyszło mi się zmierzyć z bezsensem przepisów związanych z refundacją leków i ogólnie PF. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
georgio
-#

Post autor: georgio »

Jak dotąd na ponad 300 użytkowników 14 (niecałe 5%) zainteresowało się, z czego 57% zadeklarowało programowy brak zainteresowania wpływem na to co się dzieje. Zakładam że nie jest to ogólny przekrój społeczny a bardziej przekrój inteligentnej części społeczeństwa. Niedługo (akurat u mnie jest to pora lunchu) obejrzę Wiadomości w TV i niczemu już nie będę się dziwił.
komi
-#
Kontakt:

Post autor: komi »

Deklaracje - jedno, działanie - drugie.

A swoją drogą, to ciekawe, co wymyśli tym razem jedyny-słuszny-bogo-narodo-ojczyźniany Prezes ich Spółki, Państwowa komisja wyborcza nie przyjęła ich sprawozdań finansowych za poprzednie wybory i nie dostaną więcej kasy z mojego podatku (ku uciesze zresztą, nie kryję sie z tym :D:D:D:D)? Przefarbują się na "~ ver.2.0" jak bankrutujące hurtownie?

Coraz mniej jest w stanie mnie zadziwić, a szkoda. Pozdrawiam.
Teoretycznie można wszystko, tylko "Po co?".
Awatar użytkownika
Coil
-#

Post autor: Coil »

georgio pisze:Jak dotąd na ponad 300 użytkowników 14 (niecałe 5%) zainteresowało się, z czego 57% zadeklarowało programowy brak zainteresowania wpływem na to co się dzieje. ...
Porażające, :shock: :shock: :shock:
komi pisze:A swoją drogą, to ciekawe, co wymyśli tym razem jedyny-słuszny-bogo-narodo-ojczyźniany Prezes ich Spółki...
hehe, to co zawsze, że wszystko to wina Partii Odmiennych.
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

komi pisze:A swoją drogą, to ciekawe, co wymyśli tym razem jedyny-słuszny-bogo-narodo-ojczyźniany Prezes ich Spółki, Państwowa komisja wyborcza nie przyjęła ich sprawozdań finansowych za poprzednie wybory i nie dostaną więcej kasy z mojego podatku (ku uciesze zresztą, nie kryję sie z tym :D:D:D:D)? Przefarbują się na "~ ver.2.0" jak bankrutujące hurtownie?
Z tego co wiem, to nie dostaną kasy, ale tylko do końca kadencji (czyli jak dobrze pójdzie, to do września, a właściwie to do nowych wyborów). To polega na tym, że partie dostają kasę z budżetu wg. parytetów ile głosów dostały (czyli np. ostatnio LPR dostał mniej niż P.O.). Próg wyborczy=5%, ale próg aby dostać dotację=3% i bodajże w ten sposób SDPl dostaje kasę chociaż nie jest w Parlamencie.
Tak więc PiS nie dostanie tylko kasy do następnych wyborów, ale w nowej kadencji już tak i nie będą musieli zmieniać nazwy.

Co do tych progów procentowych i SDPl to nie jestem na 100% pewien, jak jesteś mocno tym zainteresowany, to sprawdź to.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

darius_Er
-#

Post autor: darius_Er »

czeste wybory maja to do siebie, ze oprocz tego ze kosztuja miljony, to na koniec tonacy brzytwy sie chwyta rzucajac kielbase wyborcza, i wtedy jest sporo ciekawych ustaw ustanawianych;

jak np. 1szy z brzegu;

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=59214
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Straszne!!! Chyba nie zasnę. :shock:

Antoni
-#

Post autor: Antoni »

Z racji wyborow ;-) tak dla jaj.. http://www.youtube.com/watch?v=o69NkHTD74c

wlasne ;-)
Awatar użytkownika
pieniek
-#

Post autor: pieniek »

Mylisz lecha z jarkiem.