co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
Ferrania P30 (80ASA), Kodak D-76 (1:3, 19 minut, 23.5°C, bełtanie klasyczne), Minolta XG-M, Minolta MD35-70/f3.5
Miałem mocno kontrastowe światło, więc taka rzadsza zupa tutaj była. Coś wyszło, na razie schnie.
Miałem mocno kontrastowe światło, więc taka rzadsza zupa tutaj była. Coś wyszło, na razie schnie.
Kolejna testowa Ferrania P30 (80ASA), Kodak D-76 (1:3, 20 minut, 23.5°C, bełtanie klasyczne), Minolta XG-M, Minolta MD35-70/f3.5
Tym razem skorygowałem body i negatyw zdecydowanie nabrał czarno-białych rumieńców.
Tym razem skorygowałem body i negatyw zdecydowanie nabrał czarno-białych rumieńców.
#10. Jeszcze jeden Ferrania P30 (80ASA), Kodak D-76 (1:3, 27 minut, 21°C, bełtanie klasyczne), Minolta XG-9, Minolta MC Rokkor-PF 1.4/58.
Test kolejnego body, trochę się pobawiłem korekcją ekspozycji. Już na mokrym widać, jakie ustawienia są optymalne.
Test kolejnego body, trochę się pobawiłem korekcją ekspozycji. Już na mokrym widać, jakie ustawienia są optymalne.
49-50/22
Foma 100, 120
Silvermax 1+30, 21C, 7:15 min., 30/30x2
Fujica Six, Linhof 220
Metoda na jaskolke wg. J.A. - bezproblemowo
Foma 100, 120
Silvermax 1+30, 21C, 7:15 min., 30/30x2
Fujica Six, Linhof 220
Metoda na jaskolke wg. J.A. - bezproblemowo
co właśnie wywołałeś?
oKuba, tym Linhofem pewnie przyciągasz spojrzenia 
Miałem okazję macać jednego, niestety okazał się totalnym trupem

Miałem okazję macać jednego, niestety okazał się totalnym trupem
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
co właśnie wywołałeś?
Zgadza sie, ale troche dziwne to spojrzenia, w rodzaju ale dziwak, czym on to filmuje? Nie wie, ze od tego sa telefony?

Moj egzemplarz wyglada na sprawny za wyjatkiem swiatlomierza, ktory pokazuje o +2 za duzo, co latwo jest skorygowac. Negatyw naswietlony jest poprawnie a skan pokaze czy nie trzeba bedzie kalibrowac dalmierza
co właśnie wywołałeś?
Mała Foma 100 naświetlana i wołana na 200. FX-39, 1:9, 21°C, 9 minut. Kręcenie tradycyjne (jak to u mnie
). Pierwsza minuta ciągle i 10 sek. na początku każdej następnej.

Fan Pentax'a.
co właśnie wywołałeś?
Sample dla aka:
co właśnie wywołałeś?
oKuba, bardzo ładnie wychodzi ta Foma wołana w tym Silvermax'ie.
Dla przykładu, również Foma 100 naświetlana na @200 i tak wywoływana w oryg. FX-39 (zostało mi jeszcze ok. 50 ml). Tyle, że to "mały obrazek".
Dla przykładu, również Foma 100 naświetlana na @200 i tak wywoływana w oryg. FX-39 (zostało mi jeszcze ok. 50 ml). Tyle, że to "mały obrazek".
Fan Pentax'a.
co właśnie wywołałeś?
powalos, Do setki faktycznie uzywam obecnie tylko tego wywolywacza. Zrobilem troche zapasow po zapowiedzi o podwyzce cen chemii. Ten FX-39 tez niczego sobie. Sprobuje go przy okazji na setce. Ale ja mam juz tylko aktualna wersje II.
co właśnie wywołałeś?
o, Erdinger, lubię czasem dodać do chleba.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
co właśnie wywołałeś?
No, krzywa wieża w Ząbkowicach. Za niemieckich czasów jakoś die kurve Turm in Frankenstein