co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
szable, A co to za wystawa i gdzie?
co właśnie wywołałeś?
To będzie u mnie w Świnoujściu, lokalna wystawa moich prac. Już w zeszłym roku zacząłem produkować takie wystawowe portfolio 40x50 bo coraz częściej "mnie wieszają", i zbieram taki komplet prac które będzie można pokazywać tu i tam. Produkuję w 100% w technice srebrowej, bo w moich stronach jestem taką trochę ciekawostką cyrkową, promotorem fotografii analogowej i ludzie na prawdę są bardzo ciekawi jak wygląda taka prawdziwa legendarna odbitka srebrowa :) Mam trochę takie poczucie misji, żeby nie robić prac w labach na naświetlarkach, tylko takie 100% srebra w srebrze...
co właśnie wywołałeś?
szable, Zacna misja! I ciesze sie, ze wieszaja 

co właśnie wywołałeś?
szable, I jakby bylo cos online, to niezapomnij dac znac. Niestety nie moje rejony
co właśnie wywołałeś?
z grubsza to samo co na moim flickr :)
co właśnie wywołałeś?
dam znać, było takie ciśnienie żeby zrobić teraz już NOW!, bo się jakiś malarz wysypał i się termin zwolnił, i teraz! teraz!! dedlajn kurfa!!!świat się wali!!! aaaaa!!!!! to było ciekawe doświadczenie dla mnie. Rozdroże - albo robię w labie na szybko bo jest teraz szansa termin NOW!! kufa sława już!!! albo robię po swojemu - spokojnie, w swoim stylu, dopiero papiery z Czech idą popróbuję, potestuję, będę gotowy jak będę gotowy ... i właśnie tę drugą drogę wybrałem.:) Dam znać jak będzie wystawa :D
co właśnie wywołałeś?
W labie..., a fe ! Dobra decyzja. Dzisiaj świat się nie kończy.
co właśnie wywołałeś?
Można i tak podchodzić do tematu osadu, co w nim jest to nieważne aby tylko filmy się wywołały. Nie po to kalibruję negatywy żeby nie mieć pewności powtarzalności wyników.Ozmin pisze: ↑23 sty 2022, 13:55Jakiś czas temu poruszyłem na tym forum temat białego osadu w D76 (własnej produkcji) na bazie wody przefiltrowanej filtrem Brity i przegotowanej. Przestałem się nim przejmować, filmy się wołają bez problemuLD pisze: ↑22 sty 2022, 12:17To ja też coś dorzucę. D76 na wodzie firmy Plak (osad po dobie) oraz firmy Polaris (bez osadu po dobie). Zawsze używałem wody firmy Polaris ale nastąpiła długa przerwa i zmuszony zostałem do zmiany firmy. Ta z osadem była dodatkowo zagotowana wcześniej. Całe szczęście że znowu pojawiła się woda Polaris. Zrobiłem spory zapas.![]()
co właśnie wywołałeś?
aka, usługa nie ma sensu.
A co się za tym kryje? Doprecyzowanie procesu do własnych warunków. Czyli Odpowiedź na pytanie:
Jak naświetlać i wywoływać by zawsze otrzymać to czego się oczekuje.
A co się za tym kryje? Doprecyzowanie procesu do własnych warunków. Czyli Odpowiedź na pytanie:
Jak naświetlać i wywoływać by zawsze otrzymać to czego się oczekuje.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
co właśnie wywołałeś?
aka, tak się utarło to w żargonie fotografistów nazywać.
Tak jak wybielacz nazywać odbielaczem, a materiał toto zwinęły na rolce, filmem, bo ten w arkuszach to szitka
Tak jak wybielacz nazywać odbielaczem, a materiał toto zwinęły na rolce, filmem, bo ten w arkuszach to szitka

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150