wielki format

Obiektywy do aparatów i powiększalników.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Czy może zamierzasz udostępnić plany urządzenia czy też poddasz je ochronie kopirajtu? Tak pytam perspektywicznie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Yaro

Post autor: Yaro »

Bede chcial to wszystko rozrysowac albo chociaz opisac i udostepnic za darmo na mojej ( przyszlej) nowej stronie.
Jedyne odstepstwo bedzie dotyczyc miecha, ktoremu poswiecilem sporo czasu i energii.
Tego opisu nie zamieszcze.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 16:03 przez Yaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Niezły pomysł ;-)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

No tak miech poważna sprawa, ale powinno się coś znaleźć w sieci, tym bardziej jeśli będzie można podpatrzeć twoje rozwiązanie nie powinno być z tym większego problemu.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
troniu
-#
Kontakt:

Post autor: troniu »

Dostalem od znajomego beselera na czesci. Rozebralem, posortowalem, jesc nie wola - niech lezy. Ma dwa duze, porzadne miechy. Jeden jest stozkowy, drugi rownolegly. Moze mozna takie miechy wykorzystac w w/w celu?
Załączniki
beseler w trakcie rozbiorki
beseler w trakcie rozbiorki
Yaro

Musialbys podac jaki jest rozmiar tego mieszka stozkowego. Tak na oko wyglada ok i pewnie by sie nadal jednak raczej tylko do obiektywow w okolicach 150.No ale to tylko wywody na oko.
Prawda jest ze materialy na aparat mozna kupic nawet w markecie budowlanym i to nie jest wielki problem.
Z miechem jest nieco inaczej choc i tu jest spore pole manewru bo jesli ktos chce zrobic aparat szerokokatny to moze wykonac tzw. "beret" i bedzie super. Ja jak skoncze ulepszac swoja maszynke to zaczynam budowe 8x10 w koncu 4x5 to byl tylko taki test.
Materialow o budowie miecha jest sporo na necie , niestety wiekszosc osob uzywa specjalistycznych materialow co jest szalenie drogie.
Yaro

Wszystkiego NAJ w Nowym Roku !
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 18:48 przez Yaro, łącznie zmieniany 1 raz.
redman
-#

Post autor: redman »

Fajna strona:)
czytając o twojej wielkoformatówce podobały mi się minusy "czasami wzbudza sensację" chyba zawsze wzbudza sensację, fajne masz linki w inspiracjach :mrgreen:
Yaro

Nad strona jeszcze pracuje. Niestety powoli konczy mi sie przeznaczony na to czas :-( wiec niedorobki poprawie w innym terminie.
Wiesz aparat nie wzudza sensacji... jak nikogo nie ma w okolicy :mrgreen:
redman
-#

Post autor: redman »

Kurde chciałem wejść na stronę i mi się nie udało, a mam pare pytań do ciebie
Yaro

Coś chyba kombinuja na serwerze bo ja tez mam teraz problem. Trzeba poczekac bo strona dzialala i nic nie zmienialem obecnie.
Jakby co to pisz na prv.
Yaro

O! juz dziala :-D !Zapraszam!
Awatar użytkownika
troniu
-#
Kontakt:

Post autor: troniu »

Tak, taraz wszystko dziala i jest czytelne. Gratulacje i wszystkiego naj w 2008:)
Yaro

8-)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 18:49 przez Yaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Yaro

Strona www nieaktualna.Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 18:49 przez Yaro, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ