Plecak foto pod LF
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Cytując Mistrza "U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc". (-:sweetek pisze:popatrz na tego linka:
Domke Outpack
tam masz zdjęcia plecaka do LFa - bardzo rozsądnie wymyslonego
Miałem taki plecak dobre 10 lat temu. Sprawdzał się z małą lustrzanką, zrezygnowałem z niego gdy miałem zmieścić tam EOS 1v z gripem. Jedyne zastrzeżenie miałem do jego ochronności.
Podłoga górnej komory jest wyjmowalna. Może wtedy tam się zmieści LF?
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Do tych szelek i stelaża to nic innego jak tylko ten aparat:P
http://www.ebay.com/itm/SPEED-GRAFLEX-P ... 2a3a49e59e
http://www.ebay.com/itm/SPEED-GRAFLEX-P ... 2a3a49e59e
to chyba nie zupełnie ten model miałeś. To jest specjalnie pod Lf-a robiony, mi tu wchodzi: 4x5 + 210mm + 75 mm, średni format + 4 szkła, 10 kaset do 4x5, 2 kasety do sredniego, filmy w chłodzonej komorze, lupka, szmata, osłony przeciwsłoneczne do wszystkich szkieł, 12 filtrów 67 mm, szmatki do szkieł, butelka wody i kanapki..., Ostatnio zrobiłem z nim 12 km po roztoczu - bez specjalnego wysiłku...mrek pisze:Cytując Mistrza "U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc". (-:sweetek pisze:popatrz na tego linka:
Domke Outpack
Miałem taki plecak dobre 10 lat temu. Sprawdzał się z małą lustrzanką, zrezygnowałem z niego gdy miałem zmieścić tam EOS 1v z gripem. Jedyne zastrzeżenie miałem do jego ochronności.
Oczywiście w tym we wszystkich komorach podłogi i ścianki są wyjmowane, a dolna kieszeń na filmy jest z możliwością chłodzenia. Polecam serdecznie.
Wiesz. Masz rację. Mój był tylko dwupiętrowy. Uchylna dolna kieszeń (wygodna) i półokrągła góra gdzie było dość nisko jak na 17 cm Eos'a z gripem. Dlatego kupiłem Kata R103.sweetek pisze:to chyba nie zupełnie ten model miałeś. To jest specjalnie pod Lf-a robiony, mi tu wchodzi: 4x5 + 210mm + 75 mm, średni format + 4 szkła, 10 kaset do 4x5, 2 kasety do sredniego, filmy w chłodzonej komorze, lupka, szmata, osłony przeciwsłoneczne do wszystkich szkieł, 12 filtrów 67 mm, szmatki do szkieł, butelka wody i kanapki..., Ostatnio zrobiłem z nim 12 km po roztoczu - bez specjalnego wysiłku...mrek pisze:Cytując Mistrza "U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc". (-:sweetek pisze:popatrz na tego linka:
Domke Outpack
Oczywiście w tym we wszystkich komorach podłogi i ścianki są wyjmowane, a dolna kieszeń na filmy jest z możliwością chłodzenia. Polecam serdecznie.
Wybieram się na roztocze na ten weekend. Co polecisz odwiedzić na sob/niedzielę?
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
ale obić blachą cały plecak, czy tylko część od strony pleców? oto jest pytanie.Adriano pisze:O Jezusie słodki! ...że tak zacytuję polskiego klasyka. Piotrze Ryszardzie to antidotum na przemakające plecy w Mekko :)
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr