Kiev 60 - przysłona

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

technik219 pisze:Jeśli chodzi o baterię, to miałem na myśli to:
http://demotywatory.pl/up...mmvenez_600.jpg
Wiem o co chodziło. Tylko, że Polacy nie wpadli na to, że te dwa krany czemuś służą. A służą oszczędności wody. My się myjemy pod wodą bieżącą wylewając metry sześcienne wody. Płuczemy filmy i baryty także w bieżącej, oni wymyślili że można to samo z lepszym skutkiem zrobić w wiadrze wody. Żeby było w temacie forum. ;-)
technik219 pisze:Poza tym, to rozmowa na 2x0,7, dobrą zagryzkę i całą noc
:mrgreen:
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
jac123
-#

Post autor: jac123 »

J.A. pisze:...Oczywiście. Tylko, żo to my od nich kupujemy patenty i to oni posiadają ich znacznie więcej. Tych prawdziwych patentów....
My umiemy wiele, ale nic na prawdę, oni umieją po troch, ale na prawdę.
Za przeproszeniem gó... prawda. Problem z patentami wynika z tego że przez lata żyliśmy w obozie socjalistycznym, więc wszelkie patenty mogliśmy sobie w dupę wsadzić. A i teraz nie jest lepiej , bo każde opatentowanie kosztuje. W kwestii wiedzy i wykształcenia bijemy ich na głowę (póki co).
Zresztą o kim my mówimy?! O jakich anglikach- tych czarnych , czy śniadych? Bo prawdziwych białych to już niewiele zostało.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

jac123 pisze:że przez lata żyliśmy w obozie socjalistycznym,
Bla bla bla. Gdy w Polsce wprowadzano pług, w Anglii jeździła kolej żelazna. I gó...o to ma wspólnego z komunizmem.
jac123 pisze:A i teraz nie jest lepiej
A teraz jest winny kto, skoro nie socjalizm?
jac123 pisze:W kwestii wiedzy i wykształcenia bijemy ich na głowę
Pomarzyć dobra rzecz. W kwesti tego, że wiemy gdzie jest Alaska, albo Arizona. Tylko że z tego nic nie wynika. Z tego dutków nie przybywa. Jakbyś zrozumiał co napisałem to byś takich frazesów nie powtarzał. My jesteśmy debeściaki we wszystkim po trochu. Każdy z nas potrafi to i tamto i siamto i owamto. Tylko powiedz mi dla czego tak się szczycimy 5 nazwiskami?
Kopernik, Skłodowska (nie uznajemy Curie), Szopen (bo przecież nie Chopin) i jeszcze ze dwóch, których zapomniałem.
Nie chodzi o umniejszanie. Chodzi o zejście na ziemię i o to byśmy w końcu wzięli się do roboty, a przestali gadać blablać biadolić i pitolić.
Pracować dla dobra wspólnego, a nie własnej kieszeni. Robić to co się robi najlepiej jak się da.
jac123 pisze:Zresztą o kim my mówimy?! O jakich anglikach- tych czarnych , czy śniadych? Bo prawdziwych białych to już niewiele zostało.
Łoł łoł, aleś teraz pojechał. Bo ci biali to jeszcze tysiąc lat temu zastanawiali się do czego służy widelec, czy przypadkiem nie do wydłubywania oczu, za to ci śniadzi tysiąc lat temu mieli 75% światowej produkcji przemysłowej. Stal w Europie praktycznie w całości pochodziła z? No skąd? Z dalekiego wschodu, czyli Indii.
Trochę szacunku.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

J.A. pisze:i jeszcze ze dwóch, których zapomniałem.
pewnie masz na myśli Jana Czochralskiego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Bronx
-#
Kontakt:

Post autor: Bronx »

widzę ,że ostry off top poleciał ;P co do 1# to sam mam taką volne(jedną z trzech) która w pewnym momencie nie jest w stanie sama z siebie domknąć się powyżej pewnej wartości (chyba f16) jednak gdy puszczona z impetem tego dzyndzla sprężynującego z tyłu domyka się do końca.
Niby wywnioskować z tego można że obiektyw jest uszkodzony jednak w praktyce działa świetnie ;P

p.s sorry za ewentualne błędy składniowe i gramatyczne - piątek wieczorem po powrocie do domu to nie jest najlepsza pora ;)
ODPOWIEDZ