Dokladnie w ten sposob od 2 lat wywoluje swoje filmy - tj. tak wyglada u mnie proces ladowania filmu do koreksu czy ladowania blon do kaset. Jeszcze nigdy nie mialem z tym problemu.J.A. pisze:...Wieczorem, gasimy światło w przedpokoju. na kratkę i ew. okno w drzwiach łazienkowych przyklejamy taśmą czarną folię ogrodniczą (budowlaną) do nabycia w markecie budowlanym.
Prosimy rodzinę by nie zapałała światła w przedpokoju przez 5 min. Ładujemy filmy bez stresu.
Rękaw ciemniowy
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
Nie przesadzam.J.A. pisze:Panowie, nie przesadzajcie.
Nie wszyscy mają komfort posiadania własnej ciemni i nie wszyscy mieszkają samodzielnie.
Ostatnio wkładałem papier do kamer otworkowych, siedziałem zamknięty po ciemku w łazience, a tu nagle "klik", i zrobiło się jasno. Ktoś po prostu chciał późnym wieczorem skorzystać z łazienki i nie miał pojęcia, że ja w niej siedzę. Zaświecenie światła to pierwszy odruch, gdy wchodzi się do łazienki, nieprawdaż?
Papierowi to niewiele zaszkodziło, z resztą 2 arkusze fomy to nie duża strata, ale filmu to by już było szkoda.
Gdybym nie musiał kombinować z workiem, to bym tego nie robił.
I proszę, nie przekonuj mnie, że nie mam racji, nie znam się, albo przesadzam.
Pozdrawiam, Bartek.
Ja tam wolę rękaw od zaklejania szparek i uważam że jest to genialny wynalazek. Tak jak wyżej napisałem denerwuje mnie jedynie papier ze 120 plątający się po rękawie. Na tchnięty przez J.A. zbijam dużą skrzynkę, (że też nie wpadłem wcześniej na to) . Acha jak coś robię w łazience to wykręcam żarówkę bo też miałem przygodę z zaświeceniem.
wiesz Bartek, własna ciemnia też nie rozwiązuje wszystkich problemów. na przykład trzyletniego dziecka, które najpierw chce nawijać film na szpulę, w połowie się nudzi i chce wyjść, albo przynajmniej poświecić latarką, albo...
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Tu się z tobą zgodzę współlokatorzy często nie rozumieją że chcesz coś zrobić w łazience i ma być ciemno, w najgorszym wypadku robią czasem nazłość.enthropia pisze:Nie przesadzam.J.A. pisze:Panowie, nie przesadzajcie.
Nie wszyscy mają komfort posiadania własnej ciemni i nie wszyscy mieszkają samodzielnie.
Ostatnio wkładałem papier do kamer otworkowych, siedziałem zamknięty po ciemku w łazience, a tu nagle "klik", i zrobiło się jasno. Ktoś po prostu chciał późnym wieczorem skorzystać z łazienki i nie miał pojęcia, że ja w niej siedzę. Zaświecenie światła to pierwszy odruch, gdy wchodzi się do łazienki, nieprawdaż?
Papierowi to niewiele zaszkodziło, z resztą 2 arkusze fomy to nie duża strata, ale filmu to by już było szkoda.
Gdybym nie musiał kombinować z workiem, to bym tego nie robił.
I proszę, nie przekonuj mnie, że nie mam racji, nie znam się, albo przesadzam.
Miałem już nic nie mówić, ale po przeczytaniu tego po prostu muszę.
Z kim Ty mieszkasz? Nie uważasz, że czas na zmianę?tol2di pisze:Tu się z tobą zgodzę współlokatorzy często nie rozumieją że chcesz coś zrobić w łazience i ma być ciemno, w najgorszym wypadku robią czasem nazłość.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"