Rękaw ciemniowy

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
ModusOperandi
-#
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

J.A. pisze:...Wieczorem, gasimy światło w przedpokoju. na kratkę i ew. okno w drzwiach łazienkowych przyklejamy taśmą czarną folię ogrodniczą (budowlaną) do nabycia w markecie budowlanym.
Prosimy rodzinę by nie zapałała światła w przedpokoju przez 5 min. Ładujemy filmy bez stresu.
Dokladnie w ten sposob od 2 lat wywoluje swoje filmy - tj. tak wyglada u mnie proces ladowania filmu do koreksu czy ladowania blon do kaset. Jeszcze nigdy nie mialem z tym problemu.
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
Awatar użytkownika
enthropia
-#

Post autor: enthropia »

J.A. pisze:Panowie, nie przesadzajcie.
Nie przesadzam.
Nie wszyscy mają komfort posiadania własnej ciemni i nie wszyscy mieszkają samodzielnie.

Ostatnio wkładałem papier do kamer otworkowych, siedziałem zamknięty po ciemku w łazience, a tu nagle "klik", i zrobiło się jasno. Ktoś po prostu chciał późnym wieczorem skorzystać z łazienki i nie miał pojęcia, że ja w niej siedzę. Zaświecenie światła to pierwszy odruch, gdy wchodzi się do łazienki, nieprawdaż?
Papierowi to niewiele zaszkodziło, z resztą 2 arkusze fomy to nie duża strata, ale filmu to by już było szkoda.

Gdybym nie musiał kombinować z workiem, to bym tego nie robił.
I proszę, nie przekonuj mnie, że nie mam racji, nie znam się, albo przesadzam.
Pozdrawiam, Bartek.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Wykręcić żarówkę, założyć w obwód wyłącznik na sznureczek.
Ale to Twoja wola i chęć takiej pracy. Ja tylko podsuwam inne rozwiązania, które sprawdzają się w wielu miejscach i od wielu lat.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
norbss
-#
Kontakt:

Post autor: norbss »

Ja tam wolę rękaw od zaklejania szparek i uważam że jest to genialny wynalazek. Tak jak wyżej napisałem denerwuje mnie jedynie papier ze 120 plątający się po rękawie. Na tchnięty przez J.A. zbijam dużą skrzynkę, (że też nie wpadłem wcześniej na to) . Acha jak coś robię w łazience to wykręcam żarówkę bo też miałem przygodę z zaświeceniem.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

wiesz Bartek, własna ciemnia też nie rozwiązuje wszystkich problemów. na przykład trzyletniego dziecka, które najpierw chce nawijać film na szpulę, w połowie się nudzi i chce wyjść, albo przynajmniej poświecić latarką, albo...
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
tol2di
-#

Post autor: tol2di »

enthropia pisze:
J.A. pisze:Panowie, nie przesadzajcie.
Nie przesadzam.
Nie wszyscy mają komfort posiadania własnej ciemni i nie wszyscy mieszkają samodzielnie.

Ostatnio wkładałem papier do kamer otworkowych, siedziałem zamknięty po ciemku w łazience, a tu nagle "klik", i zrobiło się jasno. Ktoś po prostu chciał późnym wieczorem skorzystać z łazienki i nie miał pojęcia, że ja w niej siedzę. Zaświecenie światła to pierwszy odruch, gdy wchodzi się do łazienki, nieprawdaż?
Papierowi to niewiele zaszkodziło, z resztą 2 arkusze fomy to nie duża strata, ale filmu to by już było szkoda.

Gdybym nie musiał kombinować z workiem, to bym tego nie robił.
I proszę, nie przekonuj mnie, że nie mam racji, nie znam się, albo przesadzam.
Tu się z tobą zgodzę współlokatorzy często nie rozumieją że chcesz coś zrobić w łazience i ma być ciemno, w najgorszym wypadku robią czasem nazłość.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Miałem już nic nie mówić, ale po przeczytaniu tego po prostu muszę.
tol2di pisze:Tu się z tobą zgodzę współlokatorzy często nie rozumieją że chcesz coś zrobić w łazience i ma być ciemno, w najgorszym wypadku robią czasem nazłość.
Z kim Ty mieszkasz? Nie uważasz, że czas na zmianę?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
Shah
-#

Post autor: Shah »

Swego czasu chciałem kupić rękaw. Najpierw pożyczyłem i stwierdziłem, że jest niewygodnie. Kupiłem namiot ciemniowy. Wygląda mniej więcej jak ten w załączniku.
Załączniki
$(KGrHqR,!lYFC!YZLSY5BQuhq!63y!~~60_3.JPG
dugi1985
-#

Post autor: dugi1985 »

Ja tam wolę swój przedpokój mam go w cenie czynszu i mogę sobie osiąść na taborecie jak nawijam filmy z rolki.
ODPOWIEDZ