fani?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

radekone
-#
Kontakt:

Post autor: radekone »

Poza tym ustawienia prywatnosci mozna kontrolowac na tyle, aby do ewentualnego wgladu przez osoby nieupowaznione pozostawic takie tresci, ktore w przypadku np. poszukiwania pracy zagraja na nasza korzysc.

A ze znajomymi pic w knajpie a nie paplac na czacie.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem to klisza pękła, i ch*j!"
junkers_ju-87
-#

Post autor: junkers_ju-87 »

Henry pisze:A podobno fotograf powinien być otwarty na świat ;-)
Powinień co zasadniczo nie oznacza że musi podążać za stadem . Ale może z nim iść .
Nie ma w tym zakresie żadnych przeciw wskazań

[ Dodano: Pon 13 Sie, 2012 ]
radekone pisze:FB pełni dziś rolę książki telefonicznej.
Sam fakt posiadania konta nie zabiera ci życia - to twój rozum decyduje, czy chcesz je mieć czy nie. Z fb jest jak ze wszystkim, wliczając w to narkotyki i wiarę: w nadmiarze szkodzi.
Ale właściciele srajkartki bardzo dbają o to żeby ci z buciorami bez twojej wiedzy w nie wejśc i popatrzeć co robisz .
A to mi się już nie podoba.
Gdyby srajkartka była taka w porządku to by w Niemczech nie miała problemów z
ich federacją konsumentów , i paroma urzędami . W tym z urzędem zajmującym się
ochroną danych konsumentów , itd itp.
FB nie do końca gra ze swymi użytkownikami w otwarte karty.
ju_87
dugi1985
-#

Post autor: dugi1985 »

Pikusław pisze:Ostatnio gdzieś czytałem o tym, że ludzie nie posiadający konta na facebooku mają zaburzenia psychiczne i ogólnie są niefajni :D Tekst bodajże był oparty o 'badania psychologiczne'. Już takie bzdury się pisze, aby podłączyć ludzi do 'wielkiego brata' :)
Muszę to powiedzieć mojej dziewczynie że jest niefajna i ja do niedawna też byłem niefajny :P Ale chyba i tak jestem mało fajny bo zaglądam tam raz na miesiąc.
junkers_ju-87
-#

Re: fani?

Post autor: junkers_ju-87 »

miron19j pisze:
junkers_ju-87 pisze:Chłopie , wolę żyć i spotykać się z ludźmi w życiu realnym niż wegetować na srajkartce.
z prywatnych danych umieściłem tylko imię i nazwisko. Nic więcej. .
Ty umieściłeś nie tylko swoje imię i nazwisko ale aż Imię i Nazwisko.
W Niemczech do tej pory na srajkartce można było się posługiwać. Nickiem
W tej chwili FB żąda podania imienia i nazwiska . Zaczynają to robić stopniowo .
Zarejestrowani użytkownicy dostają nakaz zastąpienia Nicka Pełnym Nazwiskiem i Imieniem.
Pod groźbą zamknięcia konta.
Co więcej ja od jakiegoś czasu dostaję maile z pytaniem od FB czy znam osobę która dodała mnie do jakiegoś tam kręgu .
W niemczech FB wysyła do osób posiadających konto na FB pytanie czy te osoby które są dodane do ich strony są im faktycznie znane i jak się nazywają.

To są już jakieś jaja a nie portal społecznościowy.
Do tego coraz więcej użytkowników FB zgłasza w niemczech sprawy do prokuratury że FB odmawia im dostępu do swych danych odobowych przechowywanych przez FB
celem sprawdzenia co zawieraja.
Są tez sprawy przeciwko FB o to że nie ma automatycznych procedur kasowania na nim konta i danych użytkownika.
A procedury jakie oferuje w tej sprawie FB trudnie do spełnienia i nie gwarantują że FB faktycznie skasuje wszystkie dane użytkownika.

Dlatego prokurrator generalny w niemczech zaczął się przyglądac temu portalowi i szykuje się sprawa.

Jak dla mnie FB to zwykła sraj kartka od ktorej trzymam się z daleka.
Jak ktoś lubi Wielkoego Brata to polecam ]aj nie lubię .

A na Koreksie nikt mi nie nakazuje żebym swój nick zastąpił imieniem i nazwiskiem
ju_87
Awatar użytkownika
enthropia
-#

Post autor: enthropia »

junkers_ju-87 pisze:A na Koreksie nikt mi nie nakazuje żebym swój nick zastąpił imieniem i nazwiskiem
O kurde, a ja byłem przekonany, że Ty masz na imię junkers a na nazwisko ju-87. :mrgreen: ;-)
Pozdrawiam, Bartek.
Awatar użytkownika
miron19j
-#
Kontakt:

Post autor: miron19j »

junkers_ju-87 pisze: Ty umieściłeś nie tylko swoje imię i nazwisko ale aż Imię i Nazwisko.
samo imię i nazwisko jest tylko zlepkiem dwóch słów, niczym więcej. Mogę od ręki podać Ci dziesiątki takich kombinacji. Dopiero w powiązaniu z konkretną osobą stanowi jakąś wartość
A na Koreksie nikt mi nie nakazuje żebym swój nick zastąpił imieniem i nazwiskiem
czyżbyś się wstydził swojego imienia i nazwiska? :shock:
Trampek
-#

Post autor: Trampek »

alphamale pisze:Witajcie, podobno jak ktoś nie ma facebooka to nie istnieje, dale tego też utworzyłem fanpage klik

Co setny fan dostaje sesje za darmo :)

Miłej nocki:)
Hm , szkoda że tego mój Finanzamt nie wie.
Nie mam konta na FB to mnie nie ma . jak mnie nie ma to czemu mam płacić podatki ?
Muszę im napisać że nie istnieje na FB to może dadzą mi spokój .

Ale tak na serio to ten FB chyba wymyka się z pod kontoli.
ODPOWIEDZ