musiałeś źle trafić. ja dostałem tylko ostrzeżenie, po tym jak się nabijałem z nicka jednego z moderatorów. ale pewnie dlatego dostałem tylko ostrzeżenie, że miałem stuprocentową rację, bowiem jak nie nabijać się z ksywki "merde"? :Denthropia pisze: Tak na marginesie, to na forum kwanona za tego typu rozmowę zbanowali mnie na pół roku. Teraz już wiem, dlaczego wolę to forum.![]()
Kodak
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Hahaha.rbit9n pisze:bowiem jak nie nabijać się z ksywki "merde"? :D
No, to powiem Ci, że mnie dokładnie ten sam panicz skarcił. Generał merde. :)
Ja też dostałem ostrzeżenie "za trollowanie", a tak na prawdę to za to, że pytanie zadałem.
No ale, mniejsza z tym.
Chwała gen. merde.

Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 18:24 przez enthropia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Bartek.
-
- -#
- Kontakt:
- Minolciarz1979
- -#
może to, co Kodak robił przejmie marka "Legacy"? Już od dawna mają w ofercie choćby Legacy Mic-X czyli Kodakowski Microdol-X. Może i D-76 będą robic o ile już nie robią? A z T-Max'ami może byc podobnie, wszak konfekcjonowali Fuji Neopana i Acrosa jako Legacy Pro 100 i 400. A swoją drogą to ja do dziś nie mogę przeboleć, że nie ma już w sprzedaży Microdola-X, a Legacy u nasz niedostepne jest. A samemu z Hameryki sciagać jakoś mi nie pasi.enthropia pisze:A co do Kodaka. Była wyprzedaż na patenty, sprzedali matryce, sprzedali emulsję czy coś tam jeszcze, pewnie po to, aby ograniczyć koszty. Jak widać, nie wystarczyło.
Ciekawi mnie najbardziej co to teraz z Kodakiem będzie. Bez D-76 przeżyję, ale T-maxy to lubiłem...
-
- -#
- Kontakt:
Nie przesadzajmy, to nie upadłość ale jedynie wniosek o ochrone przed wierzycielami.
I tak cała fotochemia to już od dawna bardzo mały segment obrotu Kodaka. Bez cz-b kodaka jakoś sobie poradze, ale bolało by mnie bardzo gdyby przestali robić barwne negatywy - bo jak dla mnie to tylko Kodak.
Swoją droga niewiem jakim debil** musi być prezes Antonio M. Perez, żeby tak wykończyć firme, której produkty/usługi można spotkać na każdej ulicy.
NP: albo lab (czy nawet kiosk, który odsyła gdzieś dalej zdjecia do wołania, również odbitki cyfrowe), które przeważnie korzystaja z chemii/papieru kodaka albo obrazowanie medyczne (również cyfrowe), chemikalia, czy nawet dzieciaka z cyfrową małpka kodaka, albo studenciaka bawiącego się w lomo. Pomijając kwestie patentów tej firmy, szeroko wykorzystywanych w różnych urządzenach.
PS Jakiego porduktu Agfy nie da się zastąpić? -Jak dla mnie Agfa 100 optima, nikt tego chyba poza mną nie lubił, ale mineło już wiele lat, a nieznajduje niczego co chociaż troche przypominało by ten materiał.
PS2 Dla tych co płaczą za APX, Rollei własnie zkonfekcjonował ostatnią bele orginalnego APX, sprzedaje jako Rollei Retro 100 Final edition, robiłem na tym to prawdziwy APX
I tak cała fotochemia to już od dawna bardzo mały segment obrotu Kodaka. Bez cz-b kodaka jakoś sobie poradze, ale bolało by mnie bardzo gdyby przestali robić barwne negatywy - bo jak dla mnie to tylko Kodak.
Swoją droga niewiem jakim debil** musi być prezes Antonio M. Perez, żeby tak wykończyć firme, której produkty/usługi można spotkać na każdej ulicy.
NP: albo lab (czy nawet kiosk, który odsyła gdzieś dalej zdjecia do wołania, również odbitki cyfrowe), które przeważnie korzystaja z chemii/papieru kodaka albo obrazowanie medyczne (również cyfrowe), chemikalia, czy nawet dzieciaka z cyfrową małpka kodaka, albo studenciaka bawiącego się w lomo. Pomijając kwestie patentów tej firmy, szeroko wykorzystywanych w różnych urządzenach.
PS Jakiego porduktu Agfy nie da się zastąpić? -Jak dla mnie Agfa 100 optima, nikt tego chyba poza mną nie lubił, ale mineło już wiele lat, a nieznajduje niczego co chociaż troche przypominało by ten materiał.
PS2 Dla tych co płaczą za APX, Rollei własnie zkonfekcjonował ostatnią bele orginalnego APX, sprzedaje jako Rollei Retro 100 Final edition, robiłem na tym to prawdziwy APX
Wystarczy wspomniec bagaz programow pracowniczych (tzn. takich z mysla o emeryturze), ktorymi chojnie obdarzal Kodak swoich ludzi... Prosperity sie skonczyla, a emeryci zostali. Zreszta nas tez to czeka za jakies 20 lat....michalkruk pisze: Swoją droga niewiem jakim debil** musi być prezes Antonio M. Perez, żeby tak wykończyć firme, której produkty/usługi można spotkać na każdej ulicy.
-
- -#
- Kontakt:
Jakoś nie mogę uwierzyć, że emerytury wypłaca firma Kodak, a nie firma ubezpieczeniowa.przemur pisze:Wystarczy wspomniec bagaz programow pracowniczych (tzn. takich z mysla o emeryturze), ktorymi chojnie obdarzal Kodak swoich ludzi... Prosperity sie skonczyla, a emeryci zostali. Zreszta nas tez to czeka za jakies 20 lat....michalkruk pisze: Swoją droga niewiem jakim debil** musi być prezes Antonio M. Perez, żeby tak wykończyć firme, której produkty/usługi można spotkać na każdej ulicy.
A na Korexie w dziale bazar jestBasil pisze:Minolciarz1979, a z UKeja nie da rady?
edyta:
chyba już nie ma...

Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 14:35 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
- Kontakt:
"Jakoś nie mogę uwierzyć, że emerytury wypłaca firma Kodak, a nie firma ubezpieczeniowa."
Pozatym mogli pomyślec i ubezpieczyć się od wynalezienia fotografii cyfrowej, co zresztą sami zrobili ;)
I opantentować patentowanie ;)
Pozatym mogli pomyślec i ubezpieczyć się od wynalezienia fotografii cyfrowej, co zresztą sami zrobili ;)
I opantentować patentowanie ;)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 14:45 przez michalkruk, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo to (chyba) chodzi nie tyle o same emerytury a raczej rozne dodatki... Np. FT o czyms takim pisze:J.A. pisze:Jakoś nie mogę uwierzyć, że emerytury wypłaca firma Kodak, a nie firma ubezpieczeniowa.przemur pisze:Wystarczy wspomniec bagaz programow pracowniczych (tzn. takich z mysla o emeryturze), ktorymi chojnie obdarzal Kodak swoich ludzi... Prosperity sie skonczyla, a emeryci zostali. Zreszta nas tez to czeka za jakies 20 lat....michalkruk pisze: Swoją droga niewiem jakim debil** musi być prezes Antonio M. Perez, żeby tak wykończyć firme, której produkty/usługi można spotkać na każdej ulicy.
http://www.ft.com/cms/s/2/7784cc0c-42bf ... z1k6NrFasO
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 15:24 przez przemur, łącznie zmieniany 1 raz.
historia kodaka to jak film hitchcocka, na poczatku zrobili trzesienie ziemi a potem bylo juz tylko coraz lepiej. az w pewnym momencie jakby zabraklo im paliwa, jakiejs wizji przyszlosci, celu. i tak sie toczyli z rozpedu. to by byl ewidentnie problem zarzadu, ktory nie dal sobie rady. jest tez jeszcze jeden aspekt - przerosnieta biurokratyzacja korporacji. iso, procedury do procedur, kontrolerzy procesow, kontrolerzy kontrolerow... w takiej sytuacji nie ma miejsca na innowacje, trzeba sie stosowac do procedur, przy ktorych biurokracja komunistyczna to jest nic (a pisanie podania o wyjscie do toalety to nie jest zaden dowcip).
tak sobie gdybam przy porannej kawie...
p.
tak sobie gdybam przy porannej kawie...
p.