Tylko jak juz bedziesz zostawial dodatkowe miejsce - to chyba jakas minimalna ilosc - tak jak koledzy mowili 2-3mm, bo inaczej czesc zdjecia wyladuje na papierze.lukaszpiech pisze:No i wszystko jasne, jutro laduje delte 100, sam wywolam i sprawdze. Dzieki
Hasselblad A12 zle nawijam czy kaseta zepsuta?
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Ale o czym Wy piszecie? Przecież filmówka nie łapie za początek, tylko koniec filmu.JaZ99 pisze:Pomroczność jasna! Masz rację. Wycofuję, co wcześniej napisałem odnośnie uszkodzonego magazynku.weesee pisze:a wołasz sam czy w labie? jak w labie to raczej robota laboludka. filmówka łapie początek przy świetle.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
sejmajnejm
- -#

no niestety
sam zastanawiałem się jak obejsc ten problem, kiedy myslałem przyszlosciowo o kolorku na za iles lat ( kiedy zaprzyjazniony człek prowadzil jeszcze swój zakład, latem go zlikwidowalismy i maszynka do c 41 stoi w stodole, moze ktos chce kupic, jeszcze sprawna :P )
jedynym i sensownym wyjsciem było by nadobycie takiej kasety jak maja w labie, a w zasadzie kazdej na szeroki film i samodzielne nawijanie do niej oraz doklejanie do konca filmu czegos... czegos co laboludek przylejałby do prowadnicy czy jak sie inaczej zwie ta wkładka którą ciagnie maszyna
sam zastanawiałem się jak obejsc ten problem, kiedy myslałem przyszlosciowo o kolorku na za iles lat ( kiedy zaprzyjazniony człek prowadzil jeszcze swój zakład, latem go zlikwidowalismy i maszynka do c 41 stoi w stodole, moze ktos chce kupic, jeszcze sprawna :P )
jedynym i sensownym wyjsciem było by nadobycie takiej kasety jak maja w labie, a w zasadzie kazdej na szeroki film i samodzielne nawijanie do niej oraz doklejanie do konca filmu czegos... czegos co laboludek przylejałby do prowadnicy czy jak sie inaczej zwie ta wkładka którą ciagnie maszyna
lider
A nie wiedziałem, że sobie tak życie utrudniają. Przewijać film, żeby go przykleić do tego czegoś.
A nie wiedziałem, że sobie tak życie utrudniają. Przewijać film, żeby go przykleić do tego czegoś.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2011, 23:14 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
ja tak robię i mi laboludek już nie zaświetla początku. dokładnie to przeciągam niewiele, coś około 1cm.Malfas pisze:z tego wniosek jeden, jak to laboludek to trzeba nawinac film dalej niz strzałka, zeby laboludkowi zostal wiekszy kawałek filmu przed pierwszą klatką
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Tu macie film gdzie ludek też mówi o tym żeby zawinąć za strzałkę.
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=x7ZpUnWkmGg