Chętnie się spotkam, mieszkam w....

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Coil
-#

Post autor: Coil »

Leszeg pisze:...Jeżeli miałoby to być spotkanie jednodniowe – ponownie proponuję Sandomierz. Do Krakowa, Rzeszowa, Warszawy i Zamościa jest od około 100 do 200 km , tylko Ontario jest tak jakby trochę dalej… Kolega ma na starówce piwniczkę, w której jest ciemnia i studio – jest gdzie usiąść, pogadać, pooglądać zdjęcia. Co sądzicie o takim spotkaniu ? Czy to miałoby sens?
Sandomierz faktycznie wydaje się bardzo sensownym miejscem, samo miasto ma kilka niepodważalnych atrakcji i ogólnie fajny klimacik. I z noclegiem w Sandomierzu nie ma problemu, kwestia wyrażenia chęci i dogrania czasu (z tym może być małe zamieszanie).
Leszeg
-#
Kontakt:

Post autor: Leszeg »

Dla tych, którzy używają materiałów Fomy byłaby to też okazja do zakupów w hurtowni u bezpośreniego importera (Fotoprestige) - w sąsiednim Tarnobrzegu ( ok 16 km od Sandomierza).
Awatar użytkownika
troniu
-#
Kontakt:

Post autor: troniu »

Zartowalem z ta wa-wa, w swiecie jest ponad czterdziesci osad o nazwie polskiej stolicy;-)
Za tydzien rusza moja wystawa foto w chicago, godzinami siedze w ciemni i przenosze z negatywow, aby zdazyc na czas.
Jeszcze ta oprawa....
Jezeli ktos zechcialby zawitac, to zapraszam, namiary podam.
Awatar użytkownika
wiorkens
-#

Post autor: wiorkens »

Oczywiście ... a umie ktoś dobrze robić gumy ;-) ?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 19:03 przez wiorkens, łącznie zmieniany 1 raz.
darius_Er
-#

Post autor: darius_Er »

i ja sie chetnie spotkam; cieszyn, bielsko-biala.
Awatar użytkownika
pieniek
-#

Post autor: pieniek »

Ja bym z chęcią przeszedł się na jakiś "spacer fotograficzny" po Warszawie w jakieś ciekawe miejsca. Raz na jakiś czas w weekend myślę ze byście chwile czasu wykombinowali ;-)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Jakby ktoś się wybierał w Bieszczady przez Rzeszów zapraszam na herbatę z prądem. Zwłaszcza o tej porze roku.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Leszeg
-#
Kontakt:

Ja znowu wrócę do idei pleneru. Możemy się spotykać przy okazji indywidualnych wyjazdów - pomysł dobry, ale nie zastąpi to spotkania w większym gronie i na dłużej niż kilka godzin. Ponawiam propozycję Sandomierza – w okresie wiosennym. Jest trochę czasu - być może uda się uzyskać wparcie Urzędu Miasta. Napiszcie kto byłby ewentualnie chętny, jakie macie sugestie dotyczące długości pleneru (tylko weekend, może dłużej) oraz jego formuły. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Ja i tak sie piszę na weekend tylko bo nie wiem jak to z urlopem będzie. Musiał bym też dokłednie mniej więcej wiedzieć kiedy, bo trzeba by w pracy szyfty dograć.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Leszeg
-#
Kontakt:

Znając Sandomierz i tutejszy klimat, to najlepszy byłby maj, ewentualnie koniec kwietnia. Dokładny termin i tak trzeba by ustalić conajmniej dwa miesiące wcześniej.
Awatar użytkownika
vidman
-#
Kontakt:

Post autor: vidman »

Początek maja to zwykle długi weekend. Nie wiem czy wszystkim taki termin by pasował ale poddaję pod rozwagę.
I object to all this sex on the television. I mean! I keep falling off!

"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
Leszeg
-#
Kontakt:

Długi weekend raczej bym odradzał. Jest to jeden z niewielu okresów kiedy przez starówkę przewalają sie tłumy turystów. Ciężko wtedy o zarezerwowanie sensownych noclegów, często brak miejsca w ogródkach i lokalach. Wzmozony ruch może też utrudniać niektórym fotografowanie - chyba , że nastawi się na reportarz o turystach. Wystarczy jednak poczekać tydzień - i całe miasto nasze...
Awatar użytkownika
vidman
-#
Kontakt:

Post autor: vidman »

Ha. Że też na to nie wpadłem... Rzeczywiście racja - tłumy to średnie tło do takiego spotkania.
I object to all this sex on the television. I mean! I keep falling off!

"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
Leszeg
-#
Kontakt:

I do tego jeszcze niemal każdy turysta ma syfrę i uważe, że zrobi lepsze zdjęcie niż te dinozaury z analogami.
Łukasz Omasta
-#

Post autor: Łukasz Omasta »

Słuchajcie chodzi za mną wyjazd w tatry na zimowe zdjęcia... Może jakiś wyjazd zorganizowany w góry?
ODPOWIEDZ