teraz już będę przygotowany na toŁukasz Omasta pisze:...planuję namówić Mikołaja na pomoc w skanowaniu i zrobieniu pydyfa ...

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
nie jest to film sensacyjny;) jest to amatorskie nagranie z zajec "szkolnych"jaroz pisze:przysnęło mi się podczas oglądania
nagrane jest 1,5h z dwoch zajec (guma i olej), z czego kazde trwaly po kilka godzin.... polecam weekendowe warsztaty, najblizsze w maju z albuminujaroz pisze:technika gumy pokazana w wielkim skrócie
nie wiem czy korzystales kiedys z takiej pipety (?) dla jasnosci powiem, ze nie jest prosto sie z niej "zaciagnac" (powszechnie stosowane narzedzie laboratoryjne)wiorkens pisze:mało rozważne podejście
nie oglądałem filmu, więc spytam, czy facet zaciągał dwuchromian pipetą laboratoryjną ustami? jeśli tak to przynajmniej nie pisz, że tak wszyscy robią, za taki numer na studiach by mnie wywalili z pracowni z konsekwencjami na najwyższym szczeblu podejrzewam. do pobierania substancji żrących i trujących stosowane są albo pompki albo gruszki gumowe, a ci którzy o tym nie pamiętali, wiedzą, że jednak dość łatwo się z niej zaciągnąć. to tyle mianem bezpieczeństwa w pracowni.chim pisze:nie wiem czy korzystales kiedys z takiej pipety (?) dla jasnosci powiem, ze nie jest prosto sie z niej "zaciagnac" (powszechnie stosowane narzedzie laboratoryjne)
kazdy tego typu odczynnik jest trujacy (dwuchromian, jest rakotworczy), najbardziej niebezpieczny jest w formie sproszkowanej (wdychanie)
Słuchaj ... ja rozumiem, że to może dla niektórych "lansiarsko" wygląda i starają się tego bronić ale mnie to przeraziło. I raczej nie sądzę, że trudno się zaciągnąć ... nawet jeśli byłoby inaczej to nie jest to żadnym argumentem przy stosowaniu tego typu substancji.chim pisze:nie wiem czy korzystales kiedys z takiej pipety (?) dla jasnosci powiem, ze nie jest prosto sie z niej "zaciagnac" (powszechnie stosowane narzedzie laboratoryjne)
kazdy tego typu odczynnik jest trujacy (dwuchromian, jest rakotworczy), najbardziej niebezpieczny jest w formie sproszkowanej (wdychanie)
nie wiem co to ma wspolnego z "lansiarstwem" ale ok....:)wiorkens pisze:"lansiarsko" wygląda
tak, chrom metaliczny to wspaniały alergen, a chromian jako środek żrący.autodafe pisze:Podobno chrom dobry dla skóry jest.