w Grafice? a to oni wołają, czy ślą gdzieś? jeśli oni, to mogłoby być ciekawie, bo 135-tkę faktycznie traktują przyzwoicie.CHoSSeN OnE pisze:A w rzeszowskim Kodaku Express wywoływał ktoś 120 ? Bo 135 ładnie im wychodzi niby, a wołają też 120, alem się jeszcze nie odważył oddać [;
rzeszów wywołanie 120 C41 warto!
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
Kiedyś, oddając 135 do wywołania w Graffice, człowiek, który odbierał ode mnie negatyw, zapytał innego laboluda czy xxx będzie jeszcze dzisiaj jechał z filmami na Rejtana. Zatem, chyba to wszystko wożą na Rejtana i tam wywołują, a punkty w Rotundzie i Graffice, szarpią tylko zdjęcia i inne fotoksiążki [; Więc myślę, że 120 i na Rejtana wołają. Aczkolwiek, chyba pójdę się zapytać gdzieś po drodze, bo i tak muszę gdzieś wrzucić moją 120 we kolorze [;rbit9n pisze:w Grafice? a to oni wołają, czy ślą gdzieś? jeśli oni, to mogłoby być ciekawie, bo 135-tkę faktycznie traktują przyzwoicie.CHoSSeN OnE pisze:A w rzeszowskim Kodaku Express wywoływał ktoś 120 ? Bo 135 ładnie im wychodzi niby, a wołają też 120, alem się jeszcze nie odważył oddać [;
EDIT:
I zapytałem majstra w Graffice, gdzie wołają 120. Z niemałym zaskoczeniem, odpowiedział, że u siebie na Rejtana, tak jak 135 (:
-
- -#
Przetarłem 120-stkowy szlak w Kodaku Express, oddając film 120 w Graffice. Brak paluchów, rys bardzo mało, tak jak na 135. Doliczyłem się 4 małych, białych plam a'la glut na negatywie. Znając moje szczęście, może przetarłem szlak dosłownie i nast. film 120 byłby bez plam [;
Oddałem równocześnie dwie 135 i one plam juz nie miały. Reszta jak powyżej (:
Podsumowując - najkorzystaniej (ze względu na jakość) oddać 135-tki do KodakExpress?CHoSSeN OnE pisze:Przetarłem 120-stkowy szlak w Kodaku Express, oddając film 120 w Graffice. Brak paluchów, rys bardzo mało, tak jak na 135. Doliczyłem się 4 małych, białych plam a'la glut na negatywie. Znając moje szczęście, może przetarłem szlak dosłownie i nast. film 120 byłby bez plam [;
-
- -#
sí, señor (:skytruck pisze:Podsumowując - najkorzystaniej (ze względu na jakość) oddać 135-tki do KodakExpress?CHoSSeN OnE pisze:Przetarłem 120-stkowy szlak w Kodaku Express, oddając film 120 w Graffice. Brak paluchów, rys bardzo mało, tak jak na 135. Doliczyłem się 4 małych, białych plam a'la glut na negatywie. Znając moje szczęście, może przetarłem szlak dosłownie i nast. film 120 byłby bez plam [;
Tak poza tym, a nawet chyba w tym, panowie z KodakExpressu, czytają chyba Korex. Bo po poruszeniu tematu o wywoływaniu średniaków u nich i po wywołaniu mojej 120-stki, podnieśli cenę na 9zł! A było 5,90, jak mały... >:
Podobnie jak Schabu wołam średniaki (slajdy) w rossmanie. Cena 6,5zł, za C-41 pewnie taniej. Jeszcze nigdy nie zawiodłem się na jakości. Film zawsze jest ubrany w koszulkę ochronną - czasami jest pocięty a czasami zwinięty w całości - nie wiem od czego to zależy. Zero paluchów paprochów i porysowań.
Dla porównania cenowego to na 3-maja wołają slajdy i za średniaka wołają sobie 25zł.
Dla porównania cenowego to na 3-maja wołają slajdy i za średniaka wołają sobie 25zł.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2011, 20:21 przez Kondioz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#
W Rossmanie wołają C-41 tylko 135 i prawie dychacza za usługę, tak przynajmniej napisane jest na ich stronie:
Linkiewicz
Ale skoro piszecie, że jest cacy, to chyba skuszę się na jedną testową rolkę negatywu u nich.
Aha, czy ktoś robił odbitki z negatywów w Rossmanie ? Jeśli tak, to jak odbitki i jak negatyw po tym procederze ? [;
Linkiewicz
Ale skoro piszecie, że jest cacy, to chyba skuszę się na jedną testową rolkę negatywu u nich.
Aha, czy ktoś robił odbitki z negatywów w Rossmanie ? Jeśli tak, to jak odbitki i jak negatyw po tym procederze ? [;
Witajcie :)CHoSSeN OnE pisze:W Rossmanie wołają C-41 tylko 135 i prawie dychacza za usługę, tak przynajmniej napisane jest na ich stronie:
Jako że też zastanawiam się gdzie dać 120 do c41 naskrobałem do nich (do rossmana znaczy) maila z zapytaniem.
Dostałem odpowiedź taką:
"Szanowny Kliencie,
typ 120 cenowo jak typ 135 + 50 % dopłaty
http://www.rossmann.com.pl/pl/fotografi ... nnik-uslug
Z pozdrowieniami
Rossmann- Online Photoworld"
Ostatnio zmieniony 02 sty 2011, 17:23 przez roofman, łącznie zmieniany 1 raz.
roofman pisze:
"Szanowny Kliencie,
typ 120 cenowo jak typ 135 + 50 % dopłaty
http://www.rossmann.com.pl/pl/fotografi ... nnik-uslug
Z pozdrowieniami
Rossmann- Online Photoworld"
znaczy się że wywołają średniaka.. no i dobrze.. bo odebrałem właśnie wczoraj "małą" Reale a dziś ją zeskanuje. Wraz z negatywem dostałem (oczywiście nie za darmo;) ) płytkę CD z czymś w rodzaju pokazu slajdów. zdjęcia choć małej rozdzielczości wyglądają bardzo fajnie zdecydowanie lepiej niż te z negatywów wywoływanych w fotolabie w Mielcu. może skuszę się również na wywołanie w rosmannie średniaka.