Opemus 6 - instrukcja
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Czy ktoś ma instrukcję do Opemusa 6?
Czy ktoś z kolegów może podzielić się wiedzą na temat instrukcji do opemusa 6? Interesują mnie oznaczenia na kolumnie (cyfry), oraz dodatkowa tabelka chyba dla różnych zamontowanych obiektywów. Po prostu skoro jest coś pomocnego co może się przydać a nie trzeba okrywać na nowo, to dobrze by było wiedzieć. Niestety stara strona meopty z powiększalnikami zapomniała o instrukcjach a jak już coś jest to po pepikowemu
[ Dodano: Wto 03 Cze, 2014 ]
Nie ma tematu - znalazłem tu na forum.
link do wątku z instrukcjami do opemusa
A do 6 to tutaj
Manual do 6
Jednak z tego co widzę nie jest wyjaśnione do czego ta tabela - ta która jest na mechanizmie przesuwu kolumny góra-dół.
[ Dodano: Wto 03 Cze, 2014 ]
Nie ma tematu - znalazłem tu na forum.
link do wątku z instrukcjami do opemusa
A do 6 to tutaj
Manual do 6
Jednak z tego co widzę nie jest wyjaśnione do czego ta tabela - ta która jest na mechanizmie przesuwu kolumny góra-dół.
a to nie jest po prostu tabela z powiększeniami? po lewej masz wysokość głowicy, a po prawej odpowiednie powiększenia dla poszczególnych obiektywów. tak mnie się wydaje, bo nie miałem szóstki, a i w sieci nie mogę znaleźć zdjęcia w/w elementu.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr