Nikon

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Jerzy23
-#

Post autor: Jerzy23 »

bowie pisze:odpowiedź jest prosta: WEŹ OBYDWA :)
nie żartuję, szczególnie biorąc pod uwagę obecne ceny
obydwa korpusy są genialne
W sumie słuszna uwaga. Mając w torbie FM-2 i F100 byłbym wstanie zrobić 100% zdjęć w każdej niemalże sytuacji.
jerzywierzbicki.com
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

Jerzy23 pisze:
bowie pisze:odpowiedź jest prosta: WEŹ OBYDWA :)
nie żartuję, szczególnie biorąc pod uwagę obecne ceny
obydwa korpusy są genialne
W sumie słuszna uwaga. Mając w torbie FM-2 i F100 byłbym wstanie zrobić 100% zdjęć w każdej niemalże sytuacji.

mając w torbie tylko F100 dalej byłbyś w stanie zrobić 100% zdjęć, dźwigając jakieś pół kilo mniej.
Jerzy23
-#

Post autor: Jerzy23 »

Kiedys fotografowałem podczas monsunu na Sri-Lance. Lało tak mocno, że bałem sie wyciągać na wierzch nawet F5. Z pomocą przyszedł mi mechaniczny FM z 24/2.8.

Poza tym jest masa sytuacji na świecie, gdzie ludzie nie chcą być fotografowani "poważnym sprzętem". Amatorsko wyglądający dalmierz, albo właśnie mała mechaniczna lustrzanka, wzbudza znacznie mniej podejrzeń.

Ad rem:

a'propos F100. Moze komuś zbywa muszla oczna DK-6, ewentualnie DK-7? Chętnie odkupię. Identyczna zdaje się była w F90X
jerzywierzbicki.com
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

Kiedyś w zimę, przy - 20'C, na polskim polu, chciałem zrobić kilka zdjęć swoim FM, ale się nie dało, chyba go temperatura blokowała, dobrze, że byłem przezorny i wziąłem jako zapas F90x. -20 i 0 problemów.
ODPOWIEDZ