W sumie słuszna uwaga. Mając w torbie FM-2 i F100 byłbym wstanie zrobić 100% zdjęć w każdej niemalże sytuacji.bowie pisze:odpowiedź jest prosta: WEŹ OBYDWA :)
nie żartuję, szczególnie biorąc pod uwagę obecne ceny
obydwa korpusy są genialne
Nikon
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Jerzy23 pisze:W sumie słuszna uwaga. Mając w torbie FM-2 i F100 byłbym wstanie zrobić 100% zdjęć w każdej niemalże sytuacji.bowie pisze:odpowiedź jest prosta: WEŹ OBYDWA :)
nie żartuję, szczególnie biorąc pod uwagę obecne ceny
obydwa korpusy są genialne
mając w torbie tylko F100 dalej byłbyś w stanie zrobić 100% zdjęć, dźwigając jakieś pół kilo mniej.
Kiedys fotografowałem podczas monsunu na Sri-Lance. Lało tak mocno, że bałem sie wyciągać na wierzch nawet F5. Z pomocą przyszedł mi mechaniczny FM z 24/2.8.
Poza tym jest masa sytuacji na świecie, gdzie ludzie nie chcą być fotografowani "poważnym sprzętem". Amatorsko wyglądający dalmierz, albo właśnie mała mechaniczna lustrzanka, wzbudza znacznie mniej podejrzeń.
Ad rem:
a'propos F100. Moze komuś zbywa muszla oczna DK-6, ewentualnie DK-7? Chętnie odkupię. Identyczna zdaje się była w F90X
Poza tym jest masa sytuacji na świecie, gdzie ludzie nie chcą być fotografowani "poważnym sprzętem". Amatorsko wyglądający dalmierz, albo właśnie mała mechaniczna lustrzanka, wzbudza znacznie mniej podejrzeń.
Ad rem:
a'propos F100. Moze komuś zbywa muszla oczna DK-6, ewentualnie DK-7? Chętnie odkupię. Identyczna zdaje się była w F90X
jerzywierzbicki.com