Mam Canona f1n. Wystarczy. Dupy nie urywa ale lubie ten sprzet. Ja to w ogole canonowiec jestem
Acros v2
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Acros v2
Ja tam z hitlerowską myślą techniczną problemu nie mam ;)
Zeissowskie szkła i szwedzki aparat, hehehe, całe szczęście był też na księżycu w ramach misji Apollo :))))))
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
---------------------------
501C + Distagon 50/4 FLE + Planar 80/2.8 CF
Sinar P + Super Angulon 90/5.6 + Symmar-S 150/5.6
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
Acros v2
No to kamień z serca. Gazu to przynajmniej prawie nie widać, ale zakratować wóz z takiej "półki" to barbarzyństwo. Znajomy sprzedawał lata temu 730 i jak usłyszał, że kupiec będzie chciał je zagazować, to go, delikatnie mówiąc, obraził słownie, a i ręce mu się tak dziwnie trzęsły.
Acros v2
No wiem to uprzedzenia i zaszłości, ale tkwią głęboko i nic nie poradzę.
Dodam tylko że dotyczą tylko mnie, kwestii mych wyborów -
nie mam problemu by kumpel jeździł BMW z Nikonem na siedzeniu pasażera

... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Acros v2
aka pisze:No to kamień z serca. Gazu to przynajmniej prawie nie widać, ale zakratować wóz z takiej "półki" to barbarzyństwo. Znajomy sprzedawał lata temu 730 i jak usłyszał, że kupiec będzie chciał je zagazować, to go, delikatnie mówiąc, obraził słownie, a i ręce mu się tak dziwnie trzęsły.
Żal mu się auta zrobiło - silniki BMW są wyjątkowo niewdzięczne do gazowania, kiedyś kumpel coś takiego popełnił i marnie skończył - pojęcie „będziesz miał wydatki” nabrało nowego znaczenia...
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
Acros v2
A dziś nie jest?Canon ostro sponsoruje niektóre profesje np. reporterów sportowych to i w oczy kłuje swoja obecnością. Optyka Nikona jest o niebo lepsza, co nie dziwi, bo Nikon to cała gama produktów optycznych, a canon to cyfrowe przetwarzanie obrazów (kopiarki, drukarki) a matryc żaden z nich nie produkuje

Acros v2
Ja tam uwazam ze dyskusja na temat dzisiejszych nikonow canonow sony przypomina dysputy o wyzszosci swiat bozego narodzenia. To wszystko sprzety o podobnych wlasciwosciach dla przecietnego zjadacza gb jakim ja jestem nie ma znaczenia. Mam 5dmiv z paroma szklami. Robia robote. Dzieci sie ciesza ze zdjec znajomi tez. A jaki jest napis na pudelku nigdy nikt nie zapytal.aka pisze:A dziś nie jest?Canon ostro sponsoruje niektóre profesje np. reporterów sportowych to i w oczy kłuje swoja obecnością. Optyka Nikona jest o niebo lepsza, co nie dziwi, bo Nikon to cała gama produktów optycznych, a canon to cyfrowe przetwarzanie obrazów (kopiarki, drukarki) a matryc żaden z nich nie produkuje
Acros v2
Akurat to bardzo mądre i perspektywiczne podejście. Moim skromnym zdaniem, rynek DSLRów w niedługim czasie będzie się tylko trzymał na fotografii sportowej - to będzie jego ostatni bastion. Całą resztę wezmą smartfony...aka pisze:A dziś nie jest?Canon ostro sponsoruje niektóre profesje np. reporterów sportowych to i w oczy kłuje swoja obecnością. Optyka Nikona jest o niebo lepsza, co nie dziwi, bo Nikon to cała gama produktów optycznych, a canon to cyfrowe przetwarzanie obrazów (kopiarki, drukarki) a matryc żaden z nich nie produkuje
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
Acros v2
Kiedyś przez gaz spłonęło mi śliczne odrestaurowane W126

też 6-rzędówka była..
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
Acros v2
Rozumiem doskonale i też bym nie sprzedał swojego wolnossącego V8 wiedząc, że pójdzie do gazu. Tego się przyjacielowi nie robi ;)
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
Acros v2
To nie jest taki prosty podział. Jeśli chodzi o sport to coraz większe znaczenie mają kamery na wysięgnikach i podążające za zawodnikami (wystawione za bramką aparaty to już przeszłość). Jest ogromna masa fotoreporterów w pracy których lustrzanka i wysokiej klasy obiektyw plus szybki AF są nie do zastąpienia. A na rynku zaawansowanych amatorów rozpychają się bezlusterkowce i to dosyć agresywnie. A komórka? Nawet pięć obiektywów nie pomoże ... W domu, z dziećmi w plenerze i zdjęcie i film itp. Aha i jeszcze selfiki, tu konkurencji nie mająkal800 pisze: ↑11 sty 2020, 22:57Akurat to bardzo mądre i perspektywiczne podejście. Moim skromnym zdaniem, rynek DSLRów w niedługim czasie będzie się tylko trzymał na fotografii sportowej - to będzie jego ostatni bastion. Całą resztę wezmą smartfony...aka pisze:A dziś nie jest?Canon ostro sponsoruje niektóre profesje np. reporterów sportowych to i w oczy kłuje swoja obecnością. Optyka Nikona jest o niebo lepsza, co nie dziwi, bo Nikon to cała gama produktów optycznych, a canon to cyfrowe przetwarzanie obrazów (kopiarki, drukarki) a matryc żaden z nich nie produkuje

Acros v2
Są takie techniczne cudeńka, że żal je niszczyć. Niektóre samochody, motocykle, aparaty fotograficzne i jeszcze całe mnóstwo innych. Czym więcej mechaniki tym lepiej