zeiss contax
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
odp.
I jeszcze jedno, system Contaxa (pomimo, że martwy) oferuje bardzo duży wybór szkieł, jeśli nie największy jeśli chodzi o mały obrazek (oczywiście na tak wysokim jakościowo poziomie szkieł, pewnie M42 jest więcej, ale tak jak pisałem jakościowo to nie ten poziom).
Nie chcę kraść Ci entuzjazmu, ale nie ma w tym systemie jasnych zoomów. A jeśli chodzi o szkła spoza "klasycznego" zakresu ogniskowych (28-35-50-85-135) to znalezienie czegoś w rozsądnych cenach jest b. trudne. Ale jeśli komuś takie szkła wystarczają, to faktycznie może być - jak ja :) - zadowolony.system Contaxa (pomimo, że martwy) oferuje bardzo duży wybór szkieł, jeśli nie największy jeśli chodzi o mały obrazek
Pozdrawiam!
zaprzybył dzisiaj RTSII i planar 50 1,4 - o szkle innym razem, ale RTS...ech...to jest dokładnie to co chciałem, ergonomia, jakość, poręczność, nec plus ultra wśród aparatów.
naprawdę, ma wszystko co tylko można chcieć, podnoszone lustro, tryb A, blokadę ekspozycji, tytanową sterowaną elektronicznie migawkę, wielki i jasny wizjer Ci co mają RTSa wiedzą o czym mówię...reszcie polecam przekonać się osobiście.
ps za tysiąc złotych trafiłem w naprawdę bardzo dobrym stanie.
edit:
czy będę nim robił lepsze zdjęcia niż olkiem ?
przypuszczam, że wątpię, ale i tak jest cudny :)
naprawdę, ma wszystko co tylko można chcieć, podnoszone lustro, tryb A, blokadę ekspozycji, tytanową sterowaną elektronicznie migawkę, wielki i jasny wizjer Ci co mają RTSa wiedzą o czym mówię...reszcie polecam przekonać się osobiście.
ps za tysiąc złotych trafiłem w naprawdę bardzo dobrym stanie.
edit:
czy będę nim robił lepsze zdjęcia niż olkiem ?
przypuszczam, że wątpię, ale i tak jest cudny :)
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 18:21 przez cichy70, łącznie zmieniany 1 raz.