Olympus E410 i Tamron 70-210 brak zoomu
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Olympus E410 i Tamron 70-210 brak zoomu
Witam. Jako "swieżak" mam banalne pytanie: mam Olympusa E410. Zakupiłem do niego za grosze obiektyw Tamron 70-210. Dokupiłem do niego 2 pierścienie redukcyjne typu Adaptall. I co? Nie działa mi zoom. Po zamontowaniu obiektywu można jedynie ustawić manualnie ostrość i przysłonę. Natomiast zoomu nie ma. Pomożecie? Co robię nie tak? Pozdrawiam
Ktory z obiektywo masz? Sa 3 obiektywy w systemie AD2
Tamron 3.8-4/70-210 model 46A
Tamron SP 3.5-4/70-210 model 52A
Tamron SP 3.5/70-210 model 19AH
tego pierwszego dokladnie nie pamietam ale chyba pompka (mialem go bardzo dawno temu)
52A to jest sruba a 19AH - pompka
Nie znam w ogole systemu Olympusa ale twoj aparat to DSLR i dostales do niego 2 adaptery, pierwszy to AD2 dla Olympusa OM a drugi przejsciowke z tego adaptera na 3/4 (to sie chyba tak nazywa). Chyba sa adaptery AD2/3/4 z chipem dla potwierdzenia ostrosci ale tutaj musialbys poszukac. Ja tylko wiem jak OM-a zamotowac na EOS-ie
Tamron 3.8-4/70-210 model 46A
Tamron SP 3.5-4/70-210 model 52A
Tamron SP 3.5/70-210 model 19AH
tego pierwszego dokladnie nie pamietam ale chyba pompka (mialem go bardzo dawno temu)
52A to jest sruba a 19AH - pompka
Nie znam w ogole systemu Olympusa ale twoj aparat to DSLR i dostales do niego 2 adaptery, pierwszy to AD2 dla Olympusa OM a drugi przejsciowke z tego adaptera na 3/4 (to sie chyba tak nazywa). Chyba sa adaptery AD2/3/4 z chipem dla potwierdzenia ostrosci ale tutaj musialbys poszukac. Ja tylko wiem jak OM-a zamotowac na EOS-ie
Witam. Obiektyw to Tamron 70-210mm 1:4-5,6 taki jak na tym zdjęciu:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %26ps%3D41
Zakładam że nie ma "pompki"
Możecie coś o tym napisać?
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %26ps%3D41
Zakładam że nie ma "pompki"

Możecie coś o tym napisać?
pompką nazywa się zoomy, w których ogniskową zmienia się suwając pierścień w te i nazad, na kształt shot-guna.
ps. Taxidi korzystaj z funkcji
zamiast pisać dwa posty zaraz po sobie.
ps. Taxidi korzystaj z funkcji

"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr