Wyprzedaz Rollei R3
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Wyprzedaz Rollei R3
Szansa dla wielbicieli Rollei R3 - MACO bedzie wyprzedawal resztki magazynowe Rollei R3 w roznych formatach. Cena obnizona o 50%. Blizsze informacje od jutra pod adresem macodirect.de.
Pozdrowienia znad Morza Polnocnego
Andrzej
Andrzej
-
- -#
- Kontakt:
Odp dodan produkcja juz dawno zakonczona.
Odp zieloo dostalem wczoraj informacje z MACO bo jestem tam stalym (od ok. roku) klientem. Dla mnie to sklep b.korzystny bo ceny humanitarne, asortyment maja w magazynie, niska najmniejsza wartosc zamowienia a do tego porto tylko 1€ (niestety tylko w Niemczech).
Odp zieloo dostalem wczoraj informacje z MACO bo jestem tam stalym (od ok. roku) klientem. Dla mnie to sklep b.korzystny bo ceny humanitarne, asortyment maja w magazynie, niska najmniejsza wartosc zamowienia a do tego porto tylko 1€ (niestety tylko w Niemczech).
Andrzej
Andrzej
- smerfmaruda
- -#
Vat niestety trzeba placic - ale w Niemczech korzystniej jak w Polsce, bo 19%. Co do porto, to Maco korzysta z UPS. Paczka do Polski do 5 kg kosztuje 11€, a do 10 kg 12€ (wg informacji telefonicznej).smerfmaruda pisze:Jakie cło, jaki wat? To jest Łunia, panocku! I my też Łunia.
Andrzej
Andrzej
- smerfmaruda
- -#
VAT już - zgaduję - jest w cenie każdego filmu/towaru sprzedawanego w tym sklepie. Nie trzeba będzie płacić dodatkowo, jeśli zapłaciło się go już przy zakupie.AJK pisze:Vat niestety trzeba placic - ale w Niemczech korzystniej jak w Polsce, bo 19%. Co do porto, to Maco korzysta z UPS. Paczka do Polski do 5 kg kosztuje 11€, a do 10 kg 12€ (wg informacji telefonicznej).
Adams, nie wprowadzaj ludzi w blad: ceny podane na stronie sa z VAT (po niemiecku [inkl. 19% MwSt]). Nie jest to zadna laska, tyko wymog EU dotyczacy sprzedajacych towar detalicznie.Natomiast przy wystawianiu rachunku sumuje sie ceny brutto i na koncu oddzielnie podaje sie wartosc Vat. Jest to wymog urzedu podatkowego i umozliwia odliczenie sobie Vat t osobom do tego uprawnionym i firmom. Wtedy na rachunku jest napisane enthaltene MwSt. 19%: xx,xxEUR Dopuszczalna jest tez taka forma: zsumowane ceny netto i doliczony na koncu Vat.
Andrzej
Andrzej
podobnie to wygląda w niektórych polskich internetowych, że przy podsumowaniu zamówienia cena jest rozbijana na netto + VAT.
a z maco.de kolega Grigorij miał jakieś niemiłe przejścia, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale pomyślałem, że nadmienię.
a z maco.de kolega Grigorij miał jakieś niemiłe przejścia, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale pomyślałem, że nadmienię.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Niestety nie moge sie zgodzic. Zamawiajac towar za 50 Euro (cena z vat) po finalizacji transakcji pojawia sie rachunek na 59 Euro plus 13 Euro transport. oraz informacja ile stanowi vat.Czyli co?Ceny sa z vat? Powinno byc 63 Euro a nie 72 Euro.
Takie sa fakty, dzisiaj kilka rzeczy kupowalem i tak niestety bylo,.
Takie sa fakty, dzisiaj kilka rzeczy kupowalem i tak niestety bylo,.
Zeiss I(N)ikon
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam