[K] Nikon FH-3
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
Kupię gizmo jak w tytule. Liczę na oferty okazyjne i rewelacyjne 
[K] Nikon FH-3
Film holder?
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
Jo.
Te starsze negatywy, z grubszą emulsją, wychodzą w łudeczkę po wysuszeniu. Trzeba kadrować nieostre brzegi. Mam nadzieję, że ramka pomoże. No chyba, że ona winietuje jeszcze bardziej. To już całkiem lipson.
Te starsze negatywy, z grubszą emulsją, wychodzą w łudeczkę po wysuszeniu. Trzeba kadrować nieostre brzegi. Mam nadzieję, że ramka pomoże. No chyba, że ona winietuje jeszcze bardziej. To już całkiem lipson.
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
Ceny światowe znam. Za tyle można kupić Grenlandię, a ja chcę tylko kawałek blaszkoplastiku.
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
Podrzucam fotkę, bo może ktoś ma w szufladzie, ale nie używa i zapomniał jak to wygląda :
[K] Nikon FH-3
Nie chciałem się odzywać, ale mi to przypomniałeś.
Mam i pewnie nawet bym mógł sprzedać, tylko nie mam sumienia. To jest straszne hovno.
Jeżeli naprawdę Ci zależy, to mogę sprawdzić, czy faktycznie mam 2 i ew dogadać się co do ceny.
Mam i pewnie nawet bym mógł sprzedać, tylko nie mam sumienia. To jest straszne hovno.
Jeżeli naprawdę Ci zależy, to mogę sprawdzić, czy faktycznie mam 2 i ew dogadać się co do ceny.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
Ale mnie zachęciliście, niech was migawka trzaśnie :)
J.A. - na prawdę nie pomaga przy wygiętym negatywie? W czy ta hovnianość się objawia?
J.A. - na prawdę nie pomaga przy wygiętym negatywie? W czy ta hovnianość się objawia?
[K] Nikon FH-3
Na wygięty negatyw pomaga skanowanie bezramkowe. Taka mam koncepcję. Ewentualnie prostowanie po naciskiem.
-
Fredrixxon
- -#

[K] Nikon FH-3
wiem, wiem - włożyć na 20 lat do encyklopedii i będzie jak blaszkaprostowanie po naciskiem.
[K] Nikon FH-3
A żebyś wiedział. A jak znajdziesz takie negatywy po latach, jaka radość!
Przetestowane na ludziach.
Przetestowane na ludziach.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko