E... świeżynka.
co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
-
Fredrixxon
- -#

co właśnie wywołałeś?
neopan 100 acros II @100,
pyrocat HD 1+1+100
22°C, 14,5min., przewrotki co min.,
TF-2, mirasol
klatki wyglądają ładnie, ale napisy na perforacji widoczne ledwo-ledwo. To chyba mój pierwszy acros, więc nie mam do czego porównać. I do tego jakieś brzydkie zaświetlenie początku 1/3 filmu. Wygląda jakby światło dostało się do koreksu przez trzpień. Jak wyschnie, pokażę o co kaman.
pyrocat HD 1+1+100
22°C, 14,5min., przewrotki co min.,
TF-2, mirasol
klatki wyglądają ładnie, ale napisy na perforacji widoczne ledwo-ledwo. To chyba mój pierwszy acros, więc nie mam do czego porównać. I do tego jakieś brzydkie zaświetlenie początku 1/3 filmu. Wygląda jakby światło dostało się do koreksu przez trzpień. Jak wyschnie, pokażę o co kaman.
co właśnie wywołałeś?
Napisami bym się nie przejmował. Pokaż zdjęcie klatek na jasnym tle, np. na tle pustego, białego ekranu.
co właśnie wywołałeś?
Z czasu obróbki wnioskuję, że użyłeś koncentratu rozcieńczonego w proporcji 1:50.
Dostrzegłeś jakieś ewidentne różnice w stosunku do filmów wywoływanych w FX-55 jeśli chodzi o wielkość i strukturę ziarna, ostrość konturów czy tonalność obrazu?
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
co właśnie wywołałeś?
Tak, 1+50. Jeszcze nie skanowałem tych negatywów. Spodziewam się ziarna, ale ten wywoływacz jest po prostu "pewny". Mam jeszcze jeden, nieskończony film testowy, nie dałem rady już się mrozić. Myślę, że on też trafi jeszcze do tego klona Rodinal'a.