Galeria - na każdy temat i dla każdego
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Najważniejsze, że Autro "widzi" obraz tą ogniskową jeszcze przed wyjęciem aparatu z plecaka.
200kę do Bronki ciężko w łapach utrzymać - mnie przynajmniej - żeby ostro było. Aparat lustrokłapiący, głębie płytkie, etc. A ze statywem to model cierpliwy już potrzebny i koniec z łowieniem emocji. Lubię zooma 45-90, bo można z bliska, ale ciężki jest łobuz. No i średnica dekielków nie sprzyja filtrowaniu...
skpt pisze: ↑15 lis 2025, 18:03 200kę do Bronki ciężko w łapach utrzymać - mnie przynajmniej - żeby ostro było. Aparat lustrokłapiący, głębie płytkie, etc. A ze statywem to model cierpliwy już potrzebny i koniec z łowieniem emocji. Lubię zooma 45-90, bo można z bliska, ale ciężki jest łobuz. No i średnica dekielków nie sprzyja filtrowaniu...
Nie mam doświadczeń z zoomami i tele od broniki. Maks co używałem, to 150/3.5, ale w niej jakoś duży był minimalny dystans ostrzenia
Tomasz. Bardzo miłe dla oka portrety! Najbardziej podoba mi się ten nad wodą, tylko ta noga/ stopa tak dziwnie schowała się w trawie, jakby była zdeformowana
Osobiście lubie ogniskowe 75 - 85mm w średnim formacie właśnie do portretów
Osobiście lubie ogniskowe 75 - 85mm w średnim formacie właśnie do portretów