Nikon F801 zawiesza
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
-
rysiek1996
- -#

Nikon F801 zawiesza
Aparat ma ustawić ostrość i zrobić zdjęcie. Buczenie, ustawienie ostrości i zrobienie zdjęcia to o pierwszą czynność przydługo. Za dwa tygodnie będę miał w ręku kolejnego f801. Podobno nie buczy.
Nikon F801 zawiesza
Chyba się nie rozumiemy. Ja opisałem pierwsze naciśnięcie spustu. Następne nie powodują "buczenia".
-
rysiek1996
- -#

Nikon F801 zawiesza
Rozumiemy, pierwsze naciśnięcie spustu i aparat buczy. I nie jest to działanie sprawnego aparatu. Mój egzemplarz w przyszłym tygodniu jedzie do naprawy.
Nikon F801 zawiesza
Mój aparat jest całkowicie sprawny i zachowywał się tak samo kilkadziesiąt lat temu jak go kupowałem.
Być może to kwestia tego że jest to jednak nieco inny model. Ale z tego co mówisz wynika że N801 zaczyna
robić zdjęcia na naświetlonej rozbiegówce. U mnie nie da się tak zrobić.
Być może to kwestia tego że jest to jednak nieco inny model. Ale z tego co mówisz wynika że N801 zaczyna
robić zdjęcia na naświetlonej rozbiegówce. U mnie nie da się tak zrobić.
-
rysiek1996
- -#

Nikon F801 zawiesza
Ten aparat który mam przez pierwsze kilka klatek (4 lub 5) pracował normalnie. Naciskałem spust, ustawiał ostrość, dociskałem do końca i robił zdjęcie. Problem zaczął się po drugim zawieszeniu i pojawiło się buczenie. Rozmawiałem z mechanikiem od starych aparatów w Gdynii, diagnoza postawiona, wiadomo co trzeba naprawić. Nowe egzemplarze nie bucząły i się nie wieszały. Miałem takie w 1996 roku. Pracował normalnie ale był od nowości w jednych rękach.
Nikon F801 zawiesza
A no to teraz inaczej wygląda sprawa. Ja tu nic nie pisałem o zawieszeniu bo u mnie nic takiego się nie dzieje.
Pierwsze naciśnięcie spustu i następuje buczenie bo przewija film na pierwszą klatkę. I teraz dopiero można
fotografować. Od tego momentu nic nie buczy i można robić kolejne zdjęcia.
Pierwsze naciśnięcie spustu i następuje buczenie bo przewija film na pierwszą klatkę. I teraz dopiero można
fotografować. Od tego momentu nic nie buczy i można robić kolejne zdjęcia.
Nikon F801 zawiesza
Jaki to serwis?
-
rysiek1996
- -#

Nikon F801 zawiesza
Foto Complex Naprawa.
Nikon F801 zawiesza
Dzięki, może się przydać.