Nasza zaprzyjaźniona hurtownia zaczynająca się od "Chem.." na znanym portalu aukcyjnym odpisała, że nie ma dobrego fenidonu. I za to ich cenię, jakiś maja, ale ocenili, że jego obecne właściwości nie predystynują go do procesu fotograficznego. Jest jakiś sprzedawca prywatny z Wrocławia, zastanawiam się tylko, jak świeży jest jego odczynnik. W jaki sposób weryfikujecie jakość? Niestety, nie widzę innych, sprawdzonych źródeł fenidonu na naszym rynku.
A może ktoś z Kolegów ma za dużo o chce pożegnać powiedzmy 25-50g?
Fenidon mi się kończy, macie jakieś dobre źródełko?
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
"Nasza zaprzyjaźniona hurtownia zaczynająca się od "Chem.." na znanym portalu aukcyjnym odpisała, że nie ma dobrego fenidonu. I za to ich cenię, jakiś maja, ale ocenili, że jego obecne właściwości nie predystynują go do procesu fotograficznego." ???miki11 pisze: ↑11 paź 2025, 20:50 Nasza zaprzyjaźniona hurtownia zaczynająca się od "Chem.." na znanym portalu aukcyjnym odpisała, że nie ma dobrego fenidonu. I za to ich cenię, jakiś maja, ale ocenili, że jego obecne właściwości nie predystynują go do procesu fotograficznego. Jest jakiś sprzedawca prywatny z Wrocławia, zastanawiam się tylko, jak świeży jest jego odczynnik. W jaki sposób weryfikujecie jakość? Niestety, nie widzę innych, sprawdzonych źródeł fenidonu na naszym rynku.
A może ktoś z Kolegów ma za dużo o chce pożegnać powiedzmy 25-50g?
To do jakich procesów, oprócz fotografii, może być używany "niedobry" fenidon?
Jak kupowałem zawsze w Aktynie i zawsze był dobry.
Czemu od razu tak negatywnie? Ja doceniam ich podejście, a nie mamy wiedzy o tym, czy posiadanym "niedobrym" fenidonem w ogóle handlują. Moim zdaniem to jest uczciwe podejście.
Aktyn miał właśnie różne opinie dotyczące jakości odczynników, poza tym w pozycji Fenidon widzę notę: "Brak w magazynie".
Świeże to bułeczki powinny być choć i tu są podzielone zdania... Ma działać.
U mnie działa, podobnie jak inne odczynniki u niego kupowane. Masz wątpliwość to zadzwoń, pogadacie. To chemik jest i fotograf.
Wielkie dzięki, to rzuca, że tak się wyrażę, nowe światło na temat