Znaleziska
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Znaleziska
Niestety nie, ale te cacuszka trafiają się tak rzadko że nie chciałem przepuścić. Poza tym, przynajmniej ten jeden będzie zaopiekowany jak należy. Egzemplarz z 1905
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Znaleziska
I jeszcze jaki brudas...
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Znaleziska
Od razu lepiej.
-
- -# mod
- Kontakt:
Znaleziska
Miałem w rękach. Fonograf mają w Muzeum Tatrzańskim. I wałki z nagraniami muzyki góralskiej, chyba z 1909 r. Stan rozmaity, ale zajechane w czasie spisywania nut i słów gdzieś w latach 20. W latach 70. przegrano je "na słuch" (tuba-> mikrofon) na taśmę magnetofonową. Kilka lat temu przegrano jeszcze raz, ale urządzeniem bezdotykowym, w Wiedniu. Głosy sprzed stu lat!
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Znaleziska
Warto zapamiętać gdybym kiedyś chciał go przekazać, mamy tam wtyki (konserwatorki kończyły studia w tej samej katedrze co ja).