Sprawa wydaje się przesądzona, ale poczekamy zobaczymy. PP świadczy usługę powszechną"
"
Usługa powszechna jest jednym z rodzajów usług pocztowych świadczonych na rynku pocztowym. Usługę powszechną świadczy jedynie operator wyznaczony.
Operator wyznaczony jest wybierany na okres 10 lat przez Prezesa UKE, w drodze decyzji, spośród operatorów pocztowych wyłonionych w drodze konkursu ogłaszanego przez Prezesa UKE. Poczta Polska S.A. została wyznaczona do świadczenia usług powszechnych w okresie od 1 stycznia 2016 r. do 31 grudnia 2025 r.
"
Dla ciekawych: https://cik.uke.gov.pl/uslugi-pocztowe/ ... hna,4.html
Zobaczymy co będzie po 31.12.2035
Vue Scan
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Vue Scan
Za trzy dychy do Portugalii? Panie, co Pan? Ja do Australii za 18 złotych wysłałem.
Nie, jak mnie nie ma w domu, to zostawiają pod drzwiami. Wszyscy kurierzy zresztą. Acz tu mam ułatwienie, bo nie mieszkam w bloku. Natomiast jakby było awizo, to bym poszedł na pocztę może z pół kilometra. Gdyby to był kurier kurier, to tak, to bym musiał z awizem ganiać na jakieś straszne zad*pia do ich sortowni, BTDT.
Vue Scan
Tak że tego... że tak pojadę klasykiem naszego forum.
I żeby nie używać argumentów anegdotycznych w stylu mieszkam w bloku to znaczy, że wszyscy tak mieszkają.
BTW Wiedzieliście że 55% obywateli RP mieszka w budownictwie jednorodzinnym?
I żeby nie używać argumentów anegdotycznych w stylu mieszkam w bloku to znaczy, że wszyscy tak mieszkają.
BTW Wiedzieliście że 55% obywateli RP mieszka w budownictwie jednorodzinnym?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Vue Scan
Tak mi się przypomniało, było już:
Kolejny listonosz dał mi nr swojej komórki i uzgadniałem z nim formę dostarczenia przesyłki - żeby nie nosił np. 2 kg książki gdy mnie niema w domu. Tak się rozpędził, że dzwonił z pytaniem czy może w skrzynce zostawić list z potwierdzeniem odbioru. Ale go przenieśli do większego rejonu. Nowy też ma powiększony rejon i nie ukrywał "zadowolenia" takiego awansu po 33 latach dźwigania torby... Ciekawe co nas, adresatów i PP czeka? Właściwie to pytanie retoryczne...aka pisze: ↑16 mar 2020, 19:18 Tak w temacie - jakiś czas temu, 2 może 3 lata, kilka razy pod rząd listonosz nie przyniósł mi poleconego do domu. Zwróciłem mu uwagę, że się obija - to były duże przesyłki jak i np. list z sądu, ale mnie olał. Napisałem reklamację na stronie PP. Po około tygodniu pan listonosz zadzwonił do drzwi i ... złożył samokrytykę i obiecał poprawę (i tak się stało) oraz poprosił o potwierdzenie w PP, że był z przeprosinamiTeraz jest kolejny listonosz i, póki co, idzie drogą swojego poprzednika
![]()
Vue Scan
Byłem dziś z poczcie z awizo na przesyłkę nierejestrowaną ponadgabarytową z ebay (nie mieści się w otworze skrzynki). Byłem 34-ty w kolejce. W zeszłym tygodniu dostałem przesyłkę z Japonii - 53 godziny od nadania do doręczenia i równolegle dokonała się odprawa celna z wystawieniem elektronicznej faktury za VAT i odprawę. To był DHL (sprzedawca zamienił na moją prośbę FedEX na DHL). Marna przyszłość przed PP.