Henry pisze: ↑13 lut 2025, 17:34
Piszemy o tych blaszanych klipsy Kaisera? Nigdy nie użył bym w ich kontekście słowa "elegancko" bo ładne to one nie są
Tak o tych klipsach, lub innych. To bez znaczenia. Bo nie napisałem
"Żeby były eleganckie"
Napisałem, żeby robota nie była druciarstwem.
Wszystko można zrobić elegancko i druciarsko. W tym drugim przypadku to jest na "Kowalskiego", na taśmę samoprzylepną, recepturkę i gumę do żucia.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka pisze: ↑12 lut 2025, 19:45
Nie ma ciśnienia. Cała dyskusja wzięła się z info o regulacji EU co do dopuszczalnej zawartości ołowiu w lucie. Obciążyć można na wiele sposobów, a i wieszać można też przeróżnie. To akurat najmniejsze problemy.
Nie tylko w lucie. Ołowiane ciężarki do wyważania kół samochodowych też odeszły do lamusa. I pewnie wiele innych zastosowań ołowiu, które da się zastąpić innymi, mniej toksycznymi metalami.
Coś mi się wydaje, że jakaś miotła była w użyciu. Jak zwykle po cichu, jak na zdjęciach u bywszego sąsiada. Było, nie ma. Kiedy wreszcie cenzor się będzie podpisywał i poda przyczynę ingerencji?
Znikły, zdaje się, posty zawierające wyłącznie narzekania na Unię i sortowanie śmieci. I bardzo dobrze, bo dział i wątek jest o sprzęcie fotograficznym. Od tego jest moderacja, żeby nie dopuszczać do robienia, nomen omen, śmietnika w wątkach.
Ale jeżeli ktoś chce poflejmować o sortowaniu odpadów, to na Hyde Parku przecież spokojnie jest miejsce i tam raczej moderator tego nie ruszy.