Szukam oryginalnego CD z oprogramowaniem do epson stylus R2880
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -# mod
- Kontakt:
Czy może ktoś na tę drukarkę i oryginalne oprogramowanie dostarczane razem z drukarką?
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
- -# mod
- Kontakt:
Teoretycznie tak...
-
- -#
Dzień dobry.. .
Interesuje mnie temat przygotowywania i drukowania negatywów, głównie pod kątem cyjanotypii. Może kiedyś i innych procesów. Stoję właśnie przed wyborem zakupu drukarki do tego celu, co przy ilości sprzętu na rynku proste nie jest.
Chciałbym zapytać - jakie macie doświadczenia i przemyślenia w tej sprawie. Interesowałaby mnie drukarka A3+. Pewnie dobrym wyborem byłby Epson SureColor SC-P700 (10 pojemników z tuszem pigmentowym), natomiast zestaw takich tuszy jest bardzo drogi. Zastanawiam się nad modelem Epson ET-8550. Czy pod kątem drukowania negatywów dobre są tylko i wyłącznie tusze pigmentowe? Jeżeli z tańszych drukarek i zestawów tuszy efekty miałyby być mizerne, to w porządku. Zrozumiem wtedy sens zakupu drukarki Epson SureColor SC-P700. Jakość wykonywanych prac dla mnie jest ważna.
Pozdrawiam ciepło, Bartek.
Interesuje mnie temat przygotowywania i drukowania negatywów, głównie pod kątem cyjanotypii. Może kiedyś i innych procesów. Stoję właśnie przed wyborem zakupu drukarki do tego celu, co przy ilości sprzętu na rynku proste nie jest.
Chciałbym zapytać - jakie macie doświadczenia i przemyślenia w tej sprawie. Interesowałaby mnie drukarka A3+. Pewnie dobrym wyborem byłby Epson SureColor SC-P700 (10 pojemników z tuszem pigmentowym), natomiast zestaw takich tuszy jest bardzo drogi. Zastanawiam się nad modelem Epson ET-8550. Czy pod kątem drukowania negatywów dobre są tylko i wyłącznie tusze pigmentowe? Jeżeli z tańszych drukarek i zestawów tuszy efekty miałyby być mizerne, to w porządku. Zrozumiem wtedy sens zakupu drukarki Epson SureColor SC-P700. Jakość wykonywanych prac dla mnie jest ważna.
Pozdrawiam ciepło, Bartek.
bartek_kavka A co Cię skłoniło do zadania tego pytania tak bez sensu w tym akurat wątku o czym innym?
-
- -#
Jestem tu nowy, więc pewnie mogłem zapytać w innym miejscu. Jednak wiem, że Pan Zbyszek Ładygin poruszał temat drukowania negatywów do technik szlachetnych. Pisałem bezpośrednio, niestety bez odpowiedzi (być może nie zauważył wiadomości).
Chopie, no ale forum działa, jak każde inne. Znajdujesz sobie odpowiednią grupę tematów na głównej stronie, OIDP jest nawet coś pod hasłem "techniki szlachetne", klikasz "nowy wątek", czy jakoś tak, i piszesz pod własnym tematem, po którym od razu widać (powinno być widać), o czym w tym wątku będzie mowa. I skuteczniejsze, i porządek większy (dzięki czemu jest skuteczniejsze).
A że na prywatne pytanie nie dostałeś odpowiedzi, to może też z mnóstwa rzeczy wynikać, zaczynając od tego, że to nie fejsunio, tu się zagląda od czasu do czasu, a nie przybiega z wywieszonym językiem, bo pingnęło już 15 sekund temu
A że na prywatne pytanie nie dostałeś odpowiedzi, to może też z mnóstwa rzeczy wynikać, zaczynając od tego, że to nie fejsunio, tu się zagląda od czasu do czasu, a nie przybiega z wywieszonym językiem, bo pingnęło już 15 sekund temu

-
- -# mod
- Kontakt:
Odpisywałem i to dość obszernie. Hm... Muszę sprawdzić co się stało.
-
- -#
PPaweł Dziękuję za pouczenie i pozdrawiam.