wielki format
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
wielki format
Słuchajcie, a nie byłoby prościej mieć takiego amortyzowanego wózka na dużych, rowerowych kołach mocowanego dyszlami do pasa i na tym wszystkiego wieźć?
wielki format
Jeszcze lepiej do psa (-; tylko, że Husky wyrywne są.
Wystarczy mały wózek pod walizkę, na którym mieści się skrzynka/plecak/torba, przerobiony na małe pompowane koła do wózka dziecięcego. Tylko zmyślny tokarz/spawacz musi przespawać oś niżej bo takie pompowane kółka mają większą średnicę niż te twarde oryginalne i weszły by w płaszczyznę gdzie leży przewożony sprzęt. Na zdjęciu widać starą oś oraz nową poniżej.
Wystarczy mały wózek pod walizkę, na którym mieści się skrzynka/plecak/torba, przerobiony na małe pompowane koła do wózka dziecięcego. Tylko zmyślny tokarz/spawacz musi przespawać oś niżej bo takie pompowane kółka mają większą średnicę niż te twarde oryginalne i weszły by w płaszczyznę gdzie leży przewożony sprzęt. Na zdjęciu widać starą oś oraz nową poniżej.
- Załączniki
-
- wozek.JPG (52.25 KiB) Przejrzano 228 razy
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
wielki format
I moherowy beret do tego
wielki format
Asystent/ka by się przydał/a:, albo:
- Załączniki
-
- Sixt_fer_à_cheval_x.jpg (35.92 KiB) Przejrzano 212 razy
wielki format
Bynajmniej. Moja skrzynka na Sinara ma bardzo poważne stare, naklejki. Wiem, że latała po świecie bo dostałem od sprzedającego zestaw, cała historię aparatu spisaną na papierze kancelaryjnym. Nie, nie śmieję się z tego. Lubię wiedzieć takie rzeczy.
- Załączniki
-
- naklejka.JPG (40.75 KiB) Przejrzano 210 razy
wielki format
Kupowałem Linhof 6x9 od byłego studenta łódzkiej Filmówki. Powiedział, że kupił ten aparat od wdowy po słynnym fotografie... jakim? jakim?... spytałem. Nie pamiętał.
Nie martw się tym. Na nic sława.
wielki format
Mniejsza o sławę, ale warsztatu zwykle można pozazdrościć.
-
- -# mod
- Kontakt:
wielki format
Jeszcze o intrepidzie. Mam, używałem ze świadomością jego wad. Odnoszę wrażenie, że znakomita większość krytyków nie miała go nawet w ręce. Mój jest na format 5x7 z adapterem do 4x5. Przeżywał dramatyczne sytuacje, porwania przez wiatr, tłuczenie o skały, nie oparł się mojej głupocie Nie powiem, że wychodził bez szwanku. Zrobiłem nim kilkaset zdjęć w trudnych warunkach i nie narzekam. W tej chwili odpoczywa, ale z pewnością jeszcze popracuje.
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
-
- -#
wielki format
I to jest słuszne podejście. Ja, na ten przykład, nigdy nie kupię lamborgini, bo tym sie nie da zaparkować na trawniku pod blokiem.
wielki format
To trochę nietrafiona analogia. Komputery Apple to system "proprietary" ze wszystkimi tego konsekwencjami. Nie trzeba Maca kupować by ocenić z punktu potencjalnego użytkownika za i przeciw w "konkurencji" do komputera pracującego pod Win czy jakąś wersją Linuksa. Kamery Intrepid to po prostu "budżetowa" wersja LFa z konsekwencjami akceptowanymi lub nie przez użytkowników. Pomijając cechy użytkowe i trwałość elementów to mnie osobiście "gryzie" w oczy ta sklejka, żeby nie powiedzieć dykta
wielki format
To jest tylko połowa poglądu. W całości krytycy nie kupią tego sprzętu _za_pieniądze,_które_się_za_niego_żąda_, bo na takie pieniądze jest istotnie beznadziejny. Skądinąd parę razy musiałem coś zrobić na Macu - strasznie niewygodny.
wielki format
A to jeszcze inny aspekt - wykreowano markę za którą płaci się ekstra.
To akurat kwestia przyzwyczajenia, jak ruch lewostronny tu i ówdzie.