[S] CANON F-1

Szukam, Kupię, Sprzedam, Zamienię ...
UWAGA! Przeczytaj regulamin bazaru zanim dodasz post!

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Z_photo
-#

[S] CANON F-1

Post autor: Z_photo »

Odstąpię Canona F-1, w wersji z modyfikacjami wprowadzonymi w 1976 r. https://global.canon/en/c-museum/product/film95.html

Aparat w doskonałym, kolekcjonerskim stanie. Wymieniłem w nim jedynie uszczelnienia tylnej ścianki oraz piankowy amortyzator lustra. Dodałem także podkładki z miękkiej, naturalnej skóry pod uszkami służącymi do mocowania paska, żeby chronić obudowę, która także i w tych miejscach nie nosi śladów eksploatacji.
Celownik doskonale czysty i klarowny, lustro bez skaz. Obudowa bez uszkodzeń.
Migawka w doskonałe kondycji - co potwierdziły testy na stanowisku diagnostycznym.
Światłomierz sprawny - przy zasilaniu baterią do aparatów słuchowych 1,4 V lub baterią srebrową 1,55 V ale w specjalnym adapterze (z diodą redukującą napięcie) wskazania są idealne - co również potwierdziły testy na stanowisku diagnostycznym.
Aparat mimo że przeznaczony dla profesjonalistów musiał być bardzo nieintesywnie użytkowany, o czym świadczy stan obudowy, doskonała praca migawki i brak śladów przesuwania filmu na płytce dociskowej.
W komplecie jest zaślepka gniazda lampy błyskowej oraz pierścień z gumową nakładką wkręcany w gniazdo okularu. których to elementów w wielu oferowanych do sprzedaży korpusach brakuje. Aparat mogę odstąpić z pierścieniem bez soczewki lub w wersji z soczewką +1,5D (odpowiednią dla osób z lekką dalekowzrocznością).
Cena 1600 zł + koszt przesyłki - choć zapraszam do "przykawowego" odbioru osobistego. :-)

Aparat mogę odstąpić w zestawie z widocznym na ostatnim zdjęciu obiektywem Canon FD 135 mm/f2,5 - również w świetnym stanie - z doskonale pracującą mechaniką i bez uszkodzeń na elementach optycznych. Cena zestawu - 2000 zł.

Ewentualne inne informacje dotyczące oferowanego sprzętu najlepiej poprzez kontakt telefoniczny, pod nr: 508-065-548 - ale uprzedzam, że trochę gaduła jestem :-D
Canon_F1_12.jpg
Canon_F1_13.jpg
Canon_F1_14.jpg
Canon_F1_15.jpg
Canon_F1_17.jpg
Canon_F1_19.jpg
Canon_F1_20.jpg
Canon_F1_21.jpg
Canon_F1_22.jpg
Canon_F1_23.jpg
Canon_F1_24.jpg
Canon_F1_25.jpg
Canon_F1_27.jpg
Canon_F1_28.jpg
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Z_photo
-#

[S] CANON F-1

Post autor: Z_photo »

Obniżam cenę korpusu do 1500 zł.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
ODPOWIEDZ