Skoro zakładasz, że takie informacje mogą być przydatne, to powinieneś założyć, że atut z wyniku jest zadowolony.
O ile dobrze pamiętam wpisy w tym temacie, to w razie niezadowolenia coś tam piszą.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Skoro zakładasz, że takie informacje mogą być przydatne, to powinieneś założyć, że atut z wyniku jest zadowolony.
Z tym wzorowaniem się, to ciężka sprawa. Kwestia gustów, różnic w mieszaniu, kwestia tego, że użytkownicy skanerów prowadzą często na manowce użytkowników powiększalników. A nawet jak się dwóch niszowców kuwetowych spotka, to na innych materiałach, chemii i głowicach pracują
Nie zakładam bo na podstawie suchych danych założyć tego nie mogę - nie chcę się po otwarciu koreksu rozpłakać nad wywołanym filmem...
Też bym był
Zgadzam się z ideą, ale nie wiem, jak ją skutecznie wprowadzić. Serwera by zabrakło, a i chęci piszących są limitowane
Pełna zgoda. Zdecydowanie prościej jest zrobić (przynajmniej dla mnie) odbitkę w ciemni, niż walczyć ze skanowaniem negatywu.skpt pisze: ↑31 gru 2023, 14:06 Poza tym jak ktoś nie skanuje, to digitalizacja powiększeń jest kłopotliwa. W formatach, które łyka skaner robię na ogół tylko próbki. A rozstawiać stanowisko do digitalizacji większych formatów kłopot bo to co na monitorze i tak nijak się ma potem do tego co w ręce, a pracy masa![]()