aka pisze: ↑19 wrz 2022, 13:03
E tam, wszystkie są wspaniałe, a najbardziej te nie wypróbowane. Super kadr. Skąd ten zafarb? Moim zdaniem cz-b jest "lepszy".
miałem w skanerze przez przypadek kolor ustawiony, i tak już zostawiłem.
co do poszukiwania idealnego wywoływacza to wiadomo, każdy szuka magicznej formuły. Ja osiadłem na D23 i D76, a ten Xtol to po prostu mi wyskoczył na aledrogo jako "przeterminowany" za małe $$$, więc wziąłem z ciekawości, urobiłem do buteleczek superstocka i tak na próbę zrobiłem. Poza tym, na kilku klatkach tej partii FP4 podczas poprzedniego wołania w D76 wyszedł mi nikły deszczyk, i dla tego też spróbowałem innego wywowływacza, żeby namierzyć czy błąd jest po mojej stronie, czy producenta negatywu. Od dobrych 20 lat pierwszy przypadek żeby trafił mi się Ilford skopany!
PPaweł pisze: ↑19 wrz 2022, 07:10
Kalendarz juliański, te sprawy.
Akurat nie ma tutaj nic do rzeczy
aka pisze: ↑19 wrz 2022, 08:35
Będzie zdjęcie z kelnerkami?
A tu Cie mam! Nie bedzie niestety. Nie tym razem. Zdjecia byly robione w dzien otwarcia i prawie wszystkie namioty byly zamkniete z powodu przepelnienia a t gdzie byly jeszcze otwarte nie sposob bylo zrobic zdjecie
oKuba pisze: ↑19 wrz 2022, 20:28
aka pisze: ↑19 wrz 2022, 07:35
Będzie zdjęcie z kelnerkami?
A tu Cie mam! Nie bedzie niestety. Nie tym razem. Zdjecia byly robione w dzien otwarcia i prawie wszystkie namioty byly zamkniete z powodu przepelnienia a t gdzie byly jeszcze otwarte nie sposob bylo zrobic zdjecie