Szukam kompletnych/nieotwieranych zestawów chemii (najchętniej w proszku, ale i w płynie też) produkowanych chyba do końca lat 80tych przez ORWO (proces C-9165 do kolorowych diapozytywów) oraz przez AGFĘ (AGFA proces 41). Może komuś zajmuje miejsce w piwnicy i chciałby się pozbyć? W 2018 roku ktoś próbował sprzedać na Alledrogo oryginalnie zamknięty zestaw do C-9165, znalazłem aukcję w archiwum serwisu, nikt nie kupił wtedy, może to ktoś z naszego grona sprzedawał? Poniżej przykładowe zdjęcia z Internetu:
Zdaję sobie sprawę że po tylu latach chemia ta już prawdopodobnie działać nie będzie, jednakże mam pilną potrzebę posiadania tychże zestawów.
Samuel Knoll, gdybyś jednak zapragnął kiedyś użyć takiej chemii to mam receptury i chętnie się podzielę. Tak tylko mówię
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Imperitus, dziękuje z chęć pomocy, sam mam pokaźną biblioteczkę książek o tematyce fotograficznej, i recepturę procesu C-9165 posiadam. Jednakże poskładanie tego to koszt wysoki z uwagi na to, że niektóre składniki są sprzedawane jedynie w dużych ilościach.
Chcę spróbować szczęścia ze starymi zestawami, i jest to plan przemyślany. Więc gdyby ktoś miał jeden z zestawów w/w, i chciałby się z nim rozstać, do zapraszam do kontaktu.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada