No nie ciągle, ale co jakis czas, ktos bierze do reki i oglada, nie raz ale parę razy.
Zaintrygowało mnie to urządzenie
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Po kilku latach, te formuły nie są takie złe. Zdjecia mi się podobają.aka pisze: ↑29 cze 2020, 20:20No właśnie, po omacku, to i efekty marne. Tylko po co płacić kupę kasy za, mówiąc wprost, badziewiasty efekt?
Tak mi się przypomniało - obejrzałem niedawno "Pitbula", a w nim współczesne(?) zastosowanie fotografii natychmiastowej - Despero zażyczył sobie "polaroida" przy ofierze zbrodni...
takie zdjęcia mają swoją niezaprzeczalną estetykę i urok.
Na całe szczęście to nie członkowie tego forum decydują w jaki sposób i na czym ktoś ma fotografować i czy uzyskane efekty mogą ci się podobać czy nie. Bo inaczej musiałbyś chyba uzyskiwać pieczęć zgody od kolegi aka na wniosku materiałowym do składnicy fotograficznej

To już kwestia wrażliwości i potrzeby ducha, indywidualnych. Każdemu według potrzeb...
Całe szczęście, że nie tylko o tym nie decydują, ale również nie o tym, co może się nie podobać innym forumowiczom.
Nie odmawiam nikomu prawa do własnych upodobań i uprawiania takiej, a nie innej formy fotografii. Ta Twoja zaczepka to miała Ci humor poprawić? Słabe to.
Panowie, przestańcie proszę. Wszyscy tu na forum gramy w tej samej lidze, tj. fotografii tradycyjnej.
Jednemu podoba się to, innemu coś innego. Jesteśmy różni.
Ja na przykład prócz tego uwielbiam pinhole i ten, ze wszech miar krytykowany nurt fotografii zwany lomografią. I co kto mi zrobi?
Polaroidy mają ogromną masę wielbicieli na całym świecie i powinno cieszyć, że to medium się odrodziło, czego powinniśmy życzyć całej fotografii tradycyjnej, począwszy od sprzętu typu toy camera a skończywszy na profesjonalnych kamerach.
Proponuję po dobrej kawie

Jednemu podoba się to, innemu coś innego. Jesteśmy różni.
Ja na przykład prócz tego uwielbiam pinhole i ten, ze wszech miar krytykowany nurt fotografii zwany lomografią. I co kto mi zrobi?

Polaroidy mają ogromną masę wielbicieli na całym świecie i powinno cieszyć, że to medium się odrodziło, czego powinniśmy życzyć całej fotografii tradycyjnej, począwszy od sprzętu typu toy camera a skończywszy na profesjonalnych kamerach.
Proponuję po dobrej kawie
Czapki przygrzało Panowie?
Dokładnie nie czytałem, ale gdzieś mi tu z jednej strony jakimś radykalizmem estetycznym leci
INSTAX MINI

Dokładnie nie czytałem, ale gdzieś mi tu z jednej strony jakimś radykalizmem estetycznym leci

INSTAX MINI

... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
tak mnie się te śmieciarki LIAZ podobały, że w czasach przedszkolnych chciałem być śmieciarzem.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr