jakiś czas temu uszkodziła mi się częśc odpowiedzialna za "blokowanie" pokrętła czasu migawki na danym czasie. Sytuację odratował mój serwisowiec ale niestety pokrętło przekręca się dosyć swobodnie i szukam takiej części. Może ktoś posiada zdewastowaną leice która leży w szufladzie i mógłby pomóc z taką częścią?
Model to Leica M6 classic, ale może z m4 i możliwe że m6ttl i m7 mogłoby też pasować.
Monitoruje ebay ale bardzo mało jest części do Leici. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać?
Dzięki!
morotegari pisze: ↑21 sty 2020, 07:49
Nie próbowałeś tego dorobić albo jakoś dogiąć? Albo ew. rozwiercić nieco otwór śruby i dosunąć do kółka?
Ten element tylko z pozoru jest prosty - dosłownie i jeśli chodzi o dorobienie zamiennika. Półśrodki pomogą albo i nie, albo chwilowo:
mrmindset pisze: ↑20 sty 2020, 12:18
Sytuację odratował mój serwisowiec ale niestety pokrętło przekręca się dosyć swobodnie i szukam takiej części.
Serce boli gdy ulubiony sprzęt (a i nierzadko kosztowny w nabyciu) odmawia współpracy z powodu jakiejś, z pozoru błahej usterki, a naprawić nie ma kto lub jak Pozostaje trzymać kciuki za pozytywny wynik poszukiwań.