@J.A.
I tak i nie. Pracowałem kiedyś na normalnych filtrach i zdecydowanie łatwiej jest przekręcić pokrętło niż wymienić filtr.
Natomiast doszedłem do meritum problemu. Szczegółowo opisałem na APUG:
http://www.apug.org/forum/index.php?thr ... rs.138791/
Wybaczcie, że wklejam link do obcego forum, ale trochę mi się nie chce pisać elaboratu po raz drugi...
Jakby ktoś mógł mi pomóc, będę szczerze zobowiązany!
Kal
Serwis/naprawa powiększalników
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
---------------------------
501C + Distagon 50/4 FLE + Planar 80/2.8 CF
Sinar P + Super Angulon 90/5.6 + Symmar-S 150/5.6
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
Tak mam do Durst AC 650 też mi chwycił awarię 12 lat temu kupiłem schematy i po naprawie działał super,potem po 5-ciu latach sprzedałem go nie dlatego że miał awarię bo mi dobrze służył tylko był do max formatu 6x6.
Uzależniony od fotociemni .
-
- -#
Witam,potrzebuję schematy itp. dane odnośnie powiększalnika DURST AC 650.Problem-za każdym uruchomieniem wybija bezpiecznik w zasilaczu.Proszę o pomoc,mogę za nie zapłacić.Po prostu chcę go nadal używać.Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc.
Mam jakiś problem z mechanizmem mikroregulacji/blokady głowicy na kolumnie w L1200. Co do blokady, to mam winnego:
Pewnie element nie do dostania - to jest bolec z podkładką, która jest zdaje się przyklejona do blaszki - może wystarczy to dokleić?
Pewnie element nie do dostania - to jest bolec z podkładką, która jest zdaje się przyklejona do blaszki - może wystarczy to dokleić?
---------------------------
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800