hej,
wychodzi na to, że mam szansę zostać profesjonalistą :)). kolega chciałby, żeby moje fotografie ozdobiły jego nowy lokal handlowy w reprezentacyjnym miejscu. mówimy o 4-5 powiększeniach w formacie 40x40 na barycie, oczywiście oprawione. jako, że przedsięwzięcie jak najbardziej komercyjne, to i jakieś rozliczenie będzie musiało nastąpić, ale nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób mógłbym wycenić moją pracę. czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w temacie? jak tak, to zapraszam na PW.
Kal
wycena prac fotograficznych
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
---------------------------
501C + Distagon 50/4 FLE + Planar 80/2.8 CF
Sinar P + Super Angulon 90/5.6 + Symmar-S 150/5.6
flickr.com/kal800
501C + Distagon 50/4 FLE + Planar 80/2.8 CF
Sinar P + Super Angulon 90/5.6 + Symmar-S 150/5.6
flickr.com/kal800
kal800, ja ucieszyłbym się z samego faktu, że ktoś chce moje fotki powiesić w reprezentacyjnym lokalu. Pogadaj ze znajomym, powiedz mu ile będą kosztowały materiały, ile zajmie Tobie to czasu . Wyceń to i powiedz, ze trochę chciałbyś zarobić (na nowe materiały,itd.) i na dobrego browarka
. Jak gość uczciwy i solidny to z penością się dogadacie. Powodzenia. Pzdr.

Fan Pentax'a.
W 3mieście na pewno są sklepy z fotografią. Idź, zobacz ile tam coś nie drukowanego kosztuje. Będziesz miał jakieś odniesienie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Gursky brał by million od sztuki ale..
Między 300 a 500PLN za sztukę, tyle biorą młodzi artyści (bez większego dorobku-nazwiska), po tyle można kupić na różnych targach sztuki młodych artystów.
Najważniejsza zasada podobania się to im droższe tym ładniejsze się wydają
Między 300 a 500PLN za sztukę, tyle biorą młodzi artyści (bez większego dorobku-nazwiska), po tyle można kupić na różnych targach sztuki młodych artystów.
Najważniejsza zasada podobania się to im droższe tym ładniejsze się wydają
Piękne i jakże trafne.

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
-
- -# mod
- Kontakt:
Mam znajomego fotografa: http://www.yaromkupco.sk/ Cena oprawionego zdjęcia waha się od 300 do 500. Euro
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
szanowny kolego. moja propozycja jest taka, że zaproponuj inwestorowi pokrycie kosztów wszelkich materiałów + dolicz sobie stawkę za czas poświęcony na opracowanie zdjęć. rozumiem, ze nie prowadzisz, żadnej działalności usługowej związanej z fotografią, więc o fakturach raczej nie ma mowy, a jeżeli nie ma faktur nie ma z góry ustalonego cennika. wszystko zależy od tego ile inwestor chcę (może ) wyłożyć na twoje prace. tutaj recepty nie ma, musicie na "gębę" się ugadać.
Skoro to jest Twój kolega to chyba możesz z nim się jakoś ugadać ? Zobacz w necie ile takie prace kosztują i daj mu niższą cenę.