No raczej nie. Między tymi spiralnymi drutami jest niewielki odstęp.
co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
no, ale film się wciska w spiralę od środka, a nie wpycha od zewnątrz.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
co właśnie wywołałeś?
Na takie przypadki tylko doświadczony fachura, który wie jak kombinować - doświadczenie plus intuicja, tak mi powiedział warszawski, doświadczony mistrz. I narzędzia oczywiście, albo umiejętność spreparowania takowych. Lepiej nie próbuj zbyt siłowo.
co właśnie wywołałeś?
Tak, ale musi być wygięty w "łódkę" i płynnym ruchem "nawijany", tak aby wskakiwał między druty. Moim zdaniem byłby kłopot, ale nie sprawdzałem z uszkodzonymi brzegami choć szpule oczywiście mam i jakieś doświadczenie też.
Zmierzyłem - odstęp pomiędzy drutami ma 1.6 mm.
co właśnie wywołałeś?
No właśnie nie próbowałem, ale ta linkowanym przez Ciebie forum są podpowiedzi,
najbardziej przypadł mi do gustu gumowy korek, popróbuję w najbliższym czasie delikatnie oczywiście

... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
co właśnie wywołałeś?
akurat nie mierzyłem falbanek, ale na moje oko będzie na bank około 3 mm. czyli zlewka nie była złym pomysłem.aka pisze:
Zmierzyłem - odstęp pomiędzy drutami ma 1.6 mm.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
co właśnie wywołałeś?
W takiej sytuacji bardzo dużo zależy od podłoża.
Jeżeli jest wiotkie to da się wcisnąć nawet do zwykłych szpulek 1501 jobo. A do 2501 tym bardziej.
Miałem kiedyś taki film od klienta, bodaj Acros, albo Tri-X.
Jeżeli jest wiotkie to da się wcisnąć nawet do zwykłych szpulek 1501 jobo. A do 2501 tym bardziej.
Miałem kiedyś taki film od klienta, bodaj Acros, albo Tri-X.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
co właśnie wywołałeś?
ciągnąć bezsensu temat falbanek powiem tak, szpula jobo 1501 ma szerokość rowków 1,78 mm i nie było problemem wepchnięcie falbanki w szpulę, tylko opór przy rozpoczęciu drugiego okrążenia.
co właśnie wywołałeś?
Chcialem tylko kupic Rodinal a wrocilem z tym cudem z zalacznika. Wiec w drodze powrotnej zapodalem z Foma 100 i juz sie suszy:
D23 stock, 5:45 min, 22C, 10/30x3
D23 stock, 5:45 min, 22C, 10/30x3
Ostatnio zmieniony 07 cze 2021, 20:55 przez oKuba, łącznie zmieniany 2 razy.
co właśnie wywołałeś?
aka,
No nie tak calkiem. Sprzet kosztowal rownowartosc 3x500 ml Rodinala, ale w tym stanie to i tak spoko. A poza tym lubie takie klimaty kupic wywolywacz wraz z aparatem
No nie tak calkiem. Sprzet kosztowal rownowartosc 3x500 ml Rodinala, ale w tym stanie to i tak spoko. A poza tym lubie takie klimaty kupic wywolywacz wraz z aparatem

co właśnie wywołałeś?
Wiem, wiem.
Czyli u nas 150 zł i nie ma takich okazji, ani w tej cenie, ani w takim stanie.
Ba, kto by nie chciał ?
co właśnie wywołałeś?
Do pejzazy lagodnych nie pasuje, a wiec tutaj: Billy Record II na Fomie 100 w D23