czekaj, sprzęt miętowy? a te wgniecenia na górze?oKuba pisze:rbit9n, Mamiya Super 23 (6x7) 100/3.5
Podobno b. latwy w kalibracji, nawet samemu, ale mimo wszystko jestem rozczarowany
co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
co właśnie wywołałeś?
z oddali widać lepiej.
myślałem kiedyś o takim, ale ostatecznie kupiłem Elicar 90mm 1:2,5 true macro, o odwzorowaniu 1:1 bez dodatkowych pierścieni. a potem dokupiłem Panagor 55mm 1:3 też true macro. oba obiektywy produkcji Komine.oKuba pisze: Tokina AT-X macro 90/2.5. Bardzo zacne szklo.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
co właśnie wywołałeś?
rbit9n, Ja kupilem ten obiektyw nie ze wzgledu na macro a na rysowanie tla, ale jakos nie uzywalem go zbyt czesto. Mam zamiar to zmienic
co właśnie wywołałeś?
a ja właśnie odwrotnie, bo mnie to całe rozmycie tła nie eksajtuje.
może jakbym kolor robił?
https://flic.kr/p/2myLah7

to akurat Panagor 55mm
może jakbym kolor robił?
https://flic.kr/p/2myLah7

to akurat Panagor 55mm
co właśnie wywołałeś?
Też kiedyś byłem wyznawcą hiperfokalnej, ale mi przeszło

Ale mnie też specjalnie nie eksajtuje - jak piszesz ...
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
co właśnie wywołałeś?
Znalazlem powod nieostrych zdjec. Sprzet jest jedank sprawny i skalibrowany. Wina po stronie uzytkownika. Otoz sam obiektyw ma dwie pozycje. Mozna go o jakis 1 cm „chowac“ do srodka. Dlaczego? Jeszcze nie wiem, jak sciagne instrukcje to pewnie sie dowiem.
W tej schowanej pozycji dostep do wyzwalacza migawki jest lekko utrudniony, wiec moglem sie domyslic, ale sie nie domyslilem. Teraz na matowce z pergaminu wszystko wyglada ok, ale sprawdze jeszcze dzisiaj na negatywie.
co właśnie wywołałeś?
rbit9n,
Twojego zdjecia wczesniej nie zauwazylem.
Nie przeszkadzaja Ci nie idealnie okragle odwzorowanoia przyslony w tle? Przeszkadzaja to oczywiscie przesada, ale nie ma to dla Ciebie znaczenia?
Nie przeszkadzaja Ci nie idealnie okragle odwzorowanoia przyslony w tle? Przeszkadzaja to oczywiscie przesada, ale nie ma to dla Ciebie znaczenia?
co właśnie wywołałeś?
bokeh w trylinkę? wprost przeciwnie, uwielbiam. a jeszcze bardziej uwielbiam, jak kto ciśnienia na jego widok dostaje.oKuba pisze:rbit9n,
co właśnie wywołałeś?
spoko, nie szkodzi. miałem więcej przykładów na ipernity, ale zlikwidowałem konto, po jakiejś horrendalnej podwyżce abonamentu.
w każdym razie, nie uważasz, że do obłych grzybów bardziej pasuje kanciaste rozmycie, jak się nad tym zastanowić.
w każdym razie, nie uważasz, że do obłych grzybów bardziej pasuje kanciaste rozmycie, jak się nad tym zastanowić.
co właśnie wywołałeś?
oKuba, ciekaw jestem jak długo wytrzymasz z tym bydlęciem, ja zrobiłem moją może 4 rolki i poszła dalej w świat. Ostrość i plastyka obrazu powala, ale przy tym rozmiarze to już chyba lf lepszy
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada