Szyba do stykówek
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Działać działa, w laboratorium u klienta widziałem ostatnio, dlatego się zainteresowałem.
Tylko niestety 'komercyjne' rozwiązania kosztują koło 2,5-3 tysięcy.
Ale są takie filtry do kociej sierści czy tam innych takich 'oczyszczaczy' za 500 zł plus minus, tylko właśnie nie znam nikogo, kto by mógł działanie potwierdzić, dlatego rzucam temat, może ktoś w domu używa.
Tylko niestety 'komercyjne' rozwiązania kosztują koło 2,5-3 tysięcy.
Ale są takie filtry do kociej sierści czy tam innych takich 'oczyszczaczy' za 500 zł plus minus, tylko właśnie nie znam nikogo, kto by mógł działanie potwierdzić, dlatego rzucam temat, może ktoś w domu używa.
- figureliusz
- -#
- technik219
- -#
Nie wiem, był czas, że też robiłem odbitki w pokoju, okno zasłaniałem kocem... Trafił się jakiś pyłek na negatywie, ale żeby był to jakiś wielki problem? Może trzeba jednak wyciągnąć odkurzacz i go użyć? Może dywanik wytrzepać? A kurze zetrzeć wilgotną ściereczką? Może jednak rozwiązanie najprostsze okaże się najbardziej skuteczne?
[ Dodano: Śro 17 Cze, 2015 ]
lazerhawk, ja Ci dobrze radzę : zrób wielkie sprzątanie
Tyle, że kurz nie lata cały czas w powietrzu, a wzbija się poruszony podmuchem lub ruchem. Jak wcześniej nie odkurzysz w tradycyjny sposób - ściereczką na mokro i odkurzaczem, to możesz sobie filtrować do us..nej śmiercifigureliusz pisze:miało w niedługi czas przefiltrować powietrze w pokoju i wypuścić bez kurzu

Lux mea lex
Ja znalazlem cos takiego.figureliusz pisze:Ikea - seria Patrull.
Niestety, jak patrzę na listę serii to filtr (a raczej odświeżacz powietrza) znikł z oferty :(
Z tego, co pamiętam (a nie kupiłem, głupi), miało w niedługi czas przefiltrować powietrze w pokoju i wypuścić bez kurzu (miało wymienne filtry).
....
http://www.uni-lux.eu/oczyszczacze_domowe.html
Wydaje mi się, że warto zainwestować w rozwiazania, które pomogą choć troche poradzić sobie z kurzem w ciemni..
jerzywierzbicki.com
- figureliusz
- -#
Myślę, że to zależy od powierzchni pomieszczenia oraz zdolności takiego urządzenia do oczyszczania powietrza. Ja mam ciemnie 210x440 cm i wysoką na około 250cm. A że mieszkam w starej kamienicy i pracownie mam na poddaszu to nawet 30% mniejsza ilość kurzu w ciemni to byłoby już coś..figureliusz pisze:Kurczaki, droga impreza - onegdziej nie mniej niż 400-500 zeta :/
No nie, da się znaleźć za mniej niż 300 ale pytanie, czy to się do czegokolwiek nadaje.
jerzywierzbicki.com
- figureliusz
- -#
- figureliusz
- -#
- figureliusz
- -#
- figureliusz
- -#