Witajcie! Poczułem się wywołany do tablicy, więc przybywam do Was.
Na samym początku chciałbym podziękować koledze Zbyszkowi @ Zladygin za zamieszczenie opisu i zdjęć moich najnowszych lampek MINI, jakie w tych dniach zaczęły opuszczać moją pracownię. Nadrabiam ogromne zaległości, jakie powstały przy realizacji tego projektu, a zwłaszcza, jak najszybciej dostarczam lampki dla tych kolegów, którzy zaufali mi wiele miesięcy temu, oczywiście wiedząc, że projekt jest w fazie rozwojowej. W tym miejscu bardzo dziękuję Wam wszystkim za okazane dla mnie zrozumienie i cierpliwość. Wiem, że będziecie z nich na pewno zadowoleni, bo pomimo tego, że ma to być lampa "budżetowa", to zawiera w sobie sprawdzoną przez kilkanaście lat metodę świecenia ciemniowego i wykonanie jej zapewniłem całkowicie w jakości "profi".
W najbliższych dniach będę przygotowywał także instrukcję obsługi i montażu, bo nie było na to w ostatnich dniach możliwości, co tu dopiero mówić o zdjęciach produktowych (cieszę się, że zrobił to za mnie Zbyszek) i dzięki temu już wiecie, jak ona wygląda.
Pierwsza seria montowana od trzech tygodni, zawiera 32 lampki i praktycznie jest już rozgospodarowana. 15 lampek MINI pojedzie do wrocławskiej ASP, następnych 5 do gdańskiej ASP, zakładam, że wysyłka będzie najpóźniej w środę. Jak tylko to zrealizuję to natychmiast siadam do montażu kolejnych 18-nastu, ponieważ miałem przygotowanych 50 kompletów obudów, okienek z dyfuzorem i uchwytów naściennych. Podzespoły elektroniczne czekają w szafie na kontakt z lutownicą :)
Lampka MINI przeznaczona jest do oświetlania małych pomieszczeń, np zaadoptowanej na ciemnię łazienki, ale także do doświetlenia przestrzeni wokół powiększalnika lub w tzw. kabinie powiększalniowej. Pomimo swojej nieznacznej mocy pobieranej z sieci, ma dość dobrego "power-a" świetlnego, ale jest 10-ciostopniowa regulacja, więc nie będzie problemu z dopasowaniem potrzebnej ilości światła ochronnego. Dotychczas wytwarzane lampy stanowiskowe "S" mają potencjometr do chwilowego przyciemnienia, w lampce MINI świadomie z niego zrezygnowałem, ale tak jak pisał w swoim poście kolega Zbyszek, możliwość przyciemnienia do minimalnej siły światła (zmniejszenie intensywności o 800%) wymuszane będzie krótkim naciśnięciem tego czerwonego przycisku, który także będzie służył do zmiany koloru światła, po jego trzy-sekundowym przytrzymaniu.
Lampy ciemniowe - czym świecicie, co polecacie?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
MAMIYA 645Pro + Nikon D200+F80
-
- -# mod
- Kontakt:
Już się tłumaczę. Fatalne barwy spowodowane automatyczną konwersją do jpg bez ustawień korekcyjnych. Artur dostał RAWy.
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
No to nie ze mnie cytat. Się nie zwróciło uwagi co się w post wstawia

-
- -# mod
- Kontakt:
Jasne, że nie Twoje słowa. Sorry, ale to chyba coś programowego. Przecież zaczerpnięte wprost z postu Artura z wykorzystaniem znaczka cudzysłowu!
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Ostatnio miałem to samo, prawdopodobnie kod forum się wykłada.