jac123 pisze:że przez lata żyliśmy w obozie socjalistycznym,
Bla bla bla. Gdy w Polsce wprowadzano pług, w Anglii jeździła kolej żelazna. I gó...o to ma wspólnego z komunizmem.
jac123 pisze:A i teraz nie jest lepiej
A teraz jest winny kto, skoro nie socjalizm?
jac123 pisze:W kwestii wiedzy i wykształcenia bijemy ich na głowę
Pomarzyć dobra rzecz. W kwesti tego, że wiemy gdzie jest Alaska, albo Arizona. Tylko że z tego nic nie wynika. Z tego dutków nie przybywa. Jakbyś zrozumiał co napisałem to byś takich frazesów nie powtarzał. My jesteśmy debeściaki we wszystkim po trochu. Każdy z nas potrafi to i tamto i siamto i owamto. Tylko powiedz mi dla czego tak się szczycimy 5 nazwiskami?
Kopernik, Skłodowska (nie uznajemy Curie), Szopen (bo przecież nie Chopin) i jeszcze ze dwóch, których zapomniałem.
Nie chodzi o umniejszanie. Chodzi o zejście na ziemię i o to byśmy w końcu wzięli się do roboty, a przestali gadać blablać biadolić i pitolić.
Pracować dla dobra wspólnego, a nie własnej kieszeni. Robić to co się robi najlepiej jak się da.
jac123 pisze:Zresztą o kim my mówimy?! O jakich anglikach- tych czarnych , czy śniadych? Bo prawdziwych białych to już niewiele zostało.
Łoł łoł, aleś teraz pojechał. Bo ci biali to jeszcze tysiąc lat temu zastanawiali się do czego służy widelec, czy przypadkiem nie do wydłubywania oczu, za to ci śniadzi tysiąc lat temu mieli 75% światowej produkcji przemysłowej. Stal w Europie praktycznie w całości pochodziła z? No skąd? Z dalekiego wschodu, czyli Indii.
Trochę szacunku.