Aparat spacerowo - wycieczkowy

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

CHoSSeN OnE
-#

Post autor: CHoSSeN OnE »

Si, dokładnie tak, testuję, a dokładniej mam zamiar przetestować, na body AL-1 QF Tokinę 28 - 70 mm oraz Tokinę AT-X 28 - 85 mm, Tokinę 75 - 150 mm i dwa insze, dzięki uprzejmości wyżej wspomnianej małżonki. Miało być wstępnie w niedzielę, ale pogoda skutecznie to uniemożliwiła [; Ale doczeka się swego.

W każdym bądź razie, jeszcze nie znalazłem i szukam nadal. Z minoltami wszystko fajnie, jedynie czy na ich matówkach po ostrze bez problemu manualnie, znaczy jakieś mikrorastry i inne kliny ? [; Miałem kiedyś w boju Dynaxa 5, fajnie ostrzy sama, ale ręcznie już było ciężej. A, i wspominany wyżej kitowy obiektyw, jeśli jest taki jak w dynaxie 5, to podziękuję od razu. Na 28 mm zaokrągla ładnie [;

Chyba zajrzę jeszcze do stajni Olympusa, jak osprzęt i ceny, może coś tam będzie.
Inną możliwością jest Rollei Pan25, który jest również ukarany grzywną drobnoziarnisty powolny film prędkości.
maj
-#

Post autor: maj »

A może obiektywy Tamrona+odpowiednie dupki do posiadanego body. Obiektyw np Tamron SP 28-135mm.Jeżeli jeszcze nie posiadasz lustrzanki to może pomyśl o Pentax/Nikon, pełna(prawie)kompatybilność body/obiektyw.Pozostałe systemy są już "martwe".
ODPOWIEDZ