Strona 1 z 1

czas i wywoływanie

: 17 mar 2011, 19:50
autor: siono
Mam pewnie banalne pytanie,jednak chodzi mi od pewnego czasu po głowie. Zastanawiam się czy nie odmierzam źle czasu wywoływania-stoper włączam w momencie kiedy zaczyna być wlewany wywoływacz i wylewam ok. 20 sek. przed końcem (podobno wywoływacz i tak działa). Więc robię dobrze czy źle?;)

: 17 mar 2011, 20:42
autor: nord
a jak wyglądają Twoje negatywy.. tzn rezultaty wywoływania?

jeśli jest ok... w czym problem?

: 17 mar 2011, 20:53
autor: sony
powiedz jeszcze ze uzywasz rodinalu :) 20 sekund nie zrobi Ci szału :D

: 17 mar 2011, 20:56
autor: nord
myślisz Danielu że siono używa rozcieńczenia 1+100?

: 17 mar 2011, 20:58
autor: sony
1+25 i wylewam jak jest 8 minut, no tylko ze zaraz przerywam z octem szwagier

: 17 mar 2011, 21:00
autor: nord
oj nie dywagujmy.. możne to nie rodinal..

: 17 mar 2011, 22:12
autor: siono
głównie używam d76 czasem rodinalu (zależy od filmu).co do efektów-jestem raczej zadowolony tylko może ja uważam,że są dobre a tak naprawdę przez to,że źle wołam (za długo/krótko) to coś jest nie tak.
Myślałem,ze jest jakaś złota recepta ;)

: 17 mar 2011, 22:30
autor: MarcinD
stwarzasz nie potrzebnie problem. Skoro jest dobrze, to chyba wszystko robisz... dobrze.

: 17 mar 2011, 22:40
autor: siono
no to dobrze;)dzięki i przepraszam za zamieszanie;)

: 17 mar 2011, 23:06
autor: nord
złota recepta?

to 1410.. czyli 1kg cukru 4litry wody i 10dkg drożdży..o ! ;)

: 18 mar 2011, 01:14
autor: timor
nord pisze:złota recepta?

to 1410.. czyli 1kg cukru 4litry wody i 10dkg drożdży..o ! ;)
A to by bylo na przerywacz ? czy kapiel zmiekczajaca ? :mrgreen:

: 18 mar 2011, 06:46
autor: GeparD
utrwalacz :D

: 18 mar 2011, 09:23
autor: figureliusz
Nie ważne, jak liczysz swoje 10,5 minuty w 17,87 stopniach.
Czy od wlania, czy od stuknięcia, czy do wylania, czy chwila wcześniej.
Bylebyś liczył zawsze tak samo :)

: 18 mar 2011, 18:16
autor: nord
timor pisze:
nord pisze:złota recepta?

to 1410.. czyli 1kg cukru 4litry wody i 10dkg drożdży..o ! ;)
A to by bylo na przerywacz ? czy kapiel zmiekczajaca ? :mrgreen:

to raczej receptura na ściemniacz;)

: 18 mar 2011, 19:43
autor: sony
zmiękczy zaciemni zamroczy i człowiek spi

ale ps. :D ja używałem tej formuły do bimbrowni która jak wiemy wydziela CO2 do akwarium aby polepszyć wzrost roślin przy oczywiście wyliczonej mocy oświetlenia

coś pod ten deseń :P tylko teraz pomyślmy do czego przyda nam się CO2 w fotografii ?

http://roslinne.dzs.pl/menu/bimbrownia-co2/