Moim zdaniem zdjęcie ładnie się kadruje w proporcjach 16:9, i chciałbym pochwalić korespondencję między tonami na ceglanej ścianie a ziarnem widocznym w obszarze nieba; chociaż nie byłbym przeciwnikiem niewielkiego przymnięcia przysłony.
O filmach Fomy nie będę się wypowiadał. Natomiast słyszałem na APUGu, że nowe (od ~1,5 roku chyba) średnioformatowe filmy mają być nieuszkadzane w procesie konfekcjonowania, bo Foma nabyła nową (używaną) maszynę do tego formatu.
Foma Retro320....
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
piday, dzięki za miłe słowa, ale jak wiemy - wszystko jest subiektywne. moim zdaniem nie ma co oceniać skanu, bo zrobiłem go tylko na użytek pokazania, co bracia czescy potrafią zrobić z negatywem. ocenie poddałbym dopiero odbitkę na barycie - nic innego. za jakiś czas będzie taka możliwość, i na pewno Cię zaproszę. co do przysłony - było f22, większa nic by tu już chyba nie dodała. a tak w ogóle to noszę się z zamiarem napisania o tym do fabryki, jestem ciekaw, co odpowiedzą. tyle że mi się nie chce, chyba w zamian obejrzę sobie odcinek Rumburaka...
chrzanić, koniec eksperymentów z fomą, wracam do txp320!
[ Dodano: Sob 05 Gru, 2015 ]
w takim razie jeszcze jeden widoczek - EC Szombierki w pełnej krasie:-)
chrzanić, koniec eksperymentów z fomą, wracam do txp320!
[ Dodano: Sob 05 Gru, 2015 ]
w takim razie jeszcze jeden widoczek - EC Szombierki w pełnej krasie:-)
- Fotografista
- -#