tair x2

Obiektywy do aparatów i powiększalników.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
georgio
-#

Post autor: georgio »

Biorąc pod uwagę kulturę produkcji i "wysoki" poziom kontroli jakości w ruskich przybytkach produkcyjnych jakośc jednego egzemplarza nie musi odpowiadać drugiemu. Na pewno są jakieś dobre ale osobiście mam uraz i unikam wszelkich produktów naszych byłych przyjaciół ze wschodu.
Awatar użytkownika
vidman
-#
Kontakt:

Post autor: vidman »

A ja się wtrące w drugą stronę - miałem kiedyć Taira 300/4,5 podpinanego do Dynaxa 5 przez adapter. Nie wiem dlaczego go sprzedałem (chyba dlatego że ciężki był) ale teraz nie oddałbym go za żadne (no może przesadzam) pieniądze. To wspaniała konstrukcja, idealnie okrągły otwór przysłony, bardzo ostro rysuje. Polecam.
I pozdrawiam
I object to all this sex on the television. I mean! I keep falling off!

"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
Awatar użytkownika
such-a-picture
-#

Post autor: such-a-picture »

mam takiego Taira 135/2.8. Świetny obiektyw, naprawdę imponujące rezultaty. Przysłona składa się z chyba 20 listków, jej otwór jest idealnie okrągły w całym zakresie ustawień. Co prawda nie ma popychacza do automatycznego przymykania przysłony, więc nie pstryka się za szybko. Ja używałem go do portretów i pejzażu, więc nie był to problem. Wbudowana, wysuwana osłona przeciwsłoneczna (coś a'la Zuiko od 100mm wzwyż).
Będę chciał go pewnie sprzedać za jakiś czas - jako, że przeszedłem na systemy, w których i tak tego szkła nie użyję, i przestałem lubić stotrzydziestopiątki...;)
crazeology/wrap your troubles in dreams
Awatar użytkownika
such-a-picture
-#

Post autor: such-a-picture »

OM z małym obrazku i P-Six w średnim :)
crazeology/wrap your troubles in dreams
Awatar użytkownika
vidman
-#
Kontakt:

Post autor: vidman »

such-a-picture pisze:OM z małym obrazku
mmm... :)
such-a-picture pisze:P-Six w średnim
uuu... fajna optyka ale ta migawka... brrr... próbowałem takowego okiełznać ale po przegranej walce dałem spokój.
I object to all this sex on the television. I mean! I keep falling off!

"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
ODPOWIEDZ