technik219 pisze: ↑10 gru 2019, 20:18
Zaczyna się Armagedon a Wy biadolicie, że zaprzestają produkcji filmów? Za kilka, kilkanaście lat świat (i my wszyscy razem z nim) będzie miał inne, o wiele poważniejsze problemy na głowie niż fotografowanie. Zaręczam, że nikt nie będzie miał ani czau, ani ochoty na takie fanaberie jak fotografowanie dla przyjemności.
telewizji praktycznie nie oglądam. czyżby mnie coś ważnego ominęło ?
4Rider pisze: ↑10 gru 2019, 20:34
He, he, he - witam w Klubie
A ilu w nim członków? Dwóch? Ty i ja.
Jeśli chodzi o Koreks to oficjalnie chyba tak...
Na razie to bardzo elitarny klub
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
technik219 pisze: ↑10 gru 2019, 20:18
Zaczyna się Armagedon a Wy biadolicie, że zaprzestają produkcji filmów? Za kilka, kilkanaście lat świat (i my wszyscy razem z nim) będzie miał inne, o wiele poważniejsze problemy na głowie niż fotografowanie. Zaręczam, że nikt nie będzie miał ani czau, ani ochoty na takie fanaberie jak fotografowanie dla przyjemności.
telewizji praktycznie nie oglądam. czyżby mnie coś ważnego ominęło ?
To zależy w jakim wieku jesteś.
Z tych nowszych rzeczy to: dziura ozonowa (chyba już zatkana), smog, CO2, plastik, za dużo zwierząt, za dużo ludzi (szczególnie w Afryce), tęczowa zaraza, nobel dla Olgi Tokarczuk, pisiory u władzy - do wyboru, do koloru....
jac123 pisze: ↑11 gru 2019, 09:10
Z tych nowszych rzeczy to: dziura ozonowa (chyba już zatkana), smog, CO2, plastik, za dużo zwierząt, za dużo ludzi (szczególnie w Afryce), tęczowa zaraza, nobel dla Olgi Tokarczuk, pisiory u władzy - do wyboru, do koloru....
Nomad pisze: ↑04 gru 2019, 02:41
Podobnie widzę. Niewielkie zmiany cenowe można przełknąć, gorzej gdyby oferta materiałów miała się gwałtownie skurczyć.
Trzeba szybko kupić Leicę Monochrom, bo jak konkurencja zniknie to i jej cena podskoczy.
No właśnie. Chociaż nie jestem do końca przekonany co do wartości w tej tabelce - czy to są na pewno podwyżki od 1 stycznia? Patrząc historycznie, to taki np. Kodak colorplus 200/36 kosztował rok temu ok 10zł, a teraz (przed nowym rokiem) w okolicach 14. To by sugerowało, że podwyżka na ten materiał dokonała się wcześniej?
teh_R. pisze: ↑03 sie 2020, 19:07
Teraz można przeczytać
Kodak - koniec legendy, nie od dziś... Zupełny brak pomysłu na kontynuowanie biznesu. W US tak już jest, że o przyszłości firmy często decyduje giełda, a raczej spekulanci. Ja tam w sukces generyków za rządowe pieniądze nie wierzę, ale gracze giełdowi z pewnością zarobią. Miłośnikom Triksa radzę poczynić zapasy (i ewentualny zakup zamrażarki). Ja się zaopatrzyłem w double-x.
It is no possible to translate these into actual price rises at retailers, because some outlets decide to absorb some of the increase rather than pass it on to customers.
Dobrze że Kodaka nie używam a ostatniego Ektara kupiłem jeszcze w starej cenie. Za to fuji wciąż tak samo drogi jak zawsze
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada