(K) Pasek do Mamiji RB67
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
(K) Pasek do Mamiji RB67
Kupię jak w temacie pasek do Mamiji RB67. Może ktoś ma zachomikowany?
(K) Pasek do Mamiji RB67
Zobacz mój wątek o pasku do Kieva 60, 88. Skorzystałem z rady kolegi mrek.
St. fotograf, basista.
Minolta XD7, Minolta XD5, Minolta 600 si classic, Minolta Dynax7, Praktica B100, Praktica B200, Kiev 60 TTL, Kiev 88 TTL
Minolta XD7, Minolta XD5, Minolta 600 si classic, Minolta Dynax7, Praktica B100, Praktica B200, Kiev 60 TTL, Kiev 88 TTL
(K) Pasek do Mamiji RB67
Nie, taki patent dla dla mnie. Mam ciężkie aparaty i oryginalne paski np. Bronica czy Pentax645N i zwykle owijam pasek wokół nadgarstka czy to niosąc (jak siatkę z zakupami) czy podczas fotografowania, nie wieszam na szyi, ewentualnie na ramieniu przyciskają aparat do boku żeby się nie dyndał. Z tego powodu chińskie zupełnie mi nie podchodzą również ze względu na te ciężkawe końcówki - końcówki powinny być miękkie. W ostateczności kupię lugi chińskie i zrobię samoróbkę z nylonowej taśmy.
(K) Pasek do Mamiji RB67
Ja też mam ciężką artylerię. Kiev 60 TTL z Sonarem 180/2,8 to prawie 3,5 kilograma. Podobnie Kiev 88 z Kalejnarem 150/2,8. No, ale jasna sprawa w Twoim przypadku.
St. fotograf, basista.
(K) Pasek do Mamiji RB67
Może doradzę kolegom. Ja od dłuższego czasu używam pasków PeakDesign z ich uniwersalnymi mocowaniami, które na stałe są przy korpusach. Same paski można mieć np. dwa i tylko je przepinać do aktualnie wykorzystywanych korpusów. Są dosyć drogie ale warte są (nie tylko moim zdaniem) każdej wydanej złotówki. Same kotwice mocujące można dokupić oddzielnie. Samo noszenie a nawet podbieganie z korpusami to też fajna sprawa. Mam w korpusach po trzy kotwice (dwie po bokach i jedna w miejscu mocowania statywowego). W zależności od potrzeb korzystam z dwóch zapewniających największą wygodę i swobodę ruchu. Gwarancja dożywotnia. Naprawdę. Miałem okazję się przekonać. Należy tylko zarejestrować zakup. Jest oczywiście przedstawiciel w Polsce i to z nim załatwiałem reklamację po kilku latach a zakup miałem zarejestrowany w US.
Fan Pentax'a.